Vychází v zahraničí - únor 2017

Zdravím všechny knihomoly, 
jsem tu opět s článkem do pravidelné rubriky Vychází v zahraničí. Tentokrát si posvítíme na nadcházející měsíc únor, který slibuje opravdu skvělou nálož knih od známých i méně známých autorů. Vybere si určitě každý, tak už se nenechte napínat a pojďte se podívat, jaké lahůdky si pro nás světová nakladatelství přichystala. 

King's Cage: Victoria Aveyard, předpokládané datum vydání: 7. února
The Wish Granter: C.J. Redwine, předpokládané datum vydání: 14. února
Trapped in Silver: Emily Sowden, předpokládané datum vydání: 7. února
The Dragon's Price: Bethany Wiggins, předpokládané datum vydání: 21. února

Victoria Averyard není českému čtenáři vůbec neznámá. První díl série Rudá královna u nás vyšel už v roce 2015 a ten druhý minulý rok. Ohlasy byly většinou pozitivní, ale našlo se i pár takových, kterým se kniha vůbec nelíbila, ostatně jako vždy. King's Cage je třetím dílem této série. Osobně jsem se sérií ještě nezačala, ale v knihovně na mě čeká první díl v originále, takže jsem opravdu zvědavá.

Další velice známou autorkou, která opět přichází s kůží na trh je C.J. Redwine, která se pustila do retelingů pohádek. Její série dostala pojmenování Havraní říše a autorka se prokázala skvělou představivostí. The Wish Granter je druhou knihou ze série, která by se měla odehrávat ve stejném světě, jen by v ní měli zaujmout hlavní postavení jiní hrdinové s jiným pohádkovým námětem. Já osobně jsem opravdu zvědavá, a doufám, že v případě překladu bude zachovaná tato krásná pohádka.

Trapped in Silver je prvotinou britské autorky, a také úvodním dílem prozatím plánované trilogie. Hlavní hrdinkou je sedmnáctiletá dívka Ava, pro kterou autorka vymyslela vlastní svět, pravidla, zajímavou zápletku včetně boje o přežití. Co nemůže chybět v obdobných Young Adult příbězích je samozřejmě také muž.

The Dragon's price by se mohla líbit fanouškům Julie Kagawy a její série Talon. Tento příběh má opět lehce pohádkový nádech a doufejme, že snad i hrdinku se smyslem pro humor. Tato hrdinka si totiž místo svazku s princem, vybere být sežrána drakem. 

Empress of a Thousand Skies: Rhoda Belleza, předpokládané datum vydání: 7. února
Gilded Cage: Vic James, předpokládané datum vydání: 14. února
The Valiant: Lesley Livingston, předpokládané datum vydání: 14. února
Norse Mythology: Neil Gaiman, předpokládané datum vydání: 7. února

Na scéně se objevuje další sci-fi pro mladé. Jako by se s nimi poslední dobou roztrhl pytel. Ale jak by ne, vesmír, co by prostředí pro děj, toho nabízí opravdu hodně. Empress of a Thousand skies svému čtenáři nabízí klasickou zápletku mocenských bojů a vytváření přátelství na pozadí možné války, která by mohla zničit celou galaxii.

Další fantasy příběh se odehrává v Anglii, které vládne skupina aristokratů s magickými schopnostmi. Příběh bude mít tři dějové linky - dívka Abi, která slouží jedné z nejmocnějších rodin, bratr Abi Luke, který složí co, by otrok v jedné z továren a aristokrat s temnými schopnostmi. Zápletka revoluce, boje o moc a osvobozování na pozadí magické Anglie má rozhodně potenciál. Já osobně se na Gilded Cage velice těším.

Dále tu máme něco pro milovníky historické fikce a silných žen. Mladší dcera pyšného keltského krále vždy žila ve stínu své starší sestry, nikdy si ale její smrt, která přišla ruku v ruce s invazí do Británie. The Valiant si ale pro hlavní hrdinku přinesl osud horší než smrt - gladiátorskou arénu.

Neil Gaiman je velice známý a populární autor. Vyznamenal se především na komiksové scéně, ale fušuje i do filmu. Na stránkách své nové knihy Norse Mythology nechá ožívat a dýchat norskou mytologii. Jak se mu to povede, se můžete dočíst už tento měsíc. Já osobně s autorem žádné zkušenosti nemám. Viděla jsem pouze film Hvězdný prach, který byl natočen na základě jeho knihy. Mohu však říct, že mě velice láká. 

If I Could Tell you: Elizabeth Wilhide, předpokládané datum vydání: 28. února
The Dressmaker's Dowry: Meredith Jaeger, předpokládané datum vydání: 7. února
My (Not So) Perfect Life: Sophie Kinsella, předpokládané datum vydání: 7. února
The Young Wives Club: Julie Pennell, předpokládané datum vydání: 14. února

Julia Comptonová má skvělou budoucnost. Je slibnou pianistkou, má skvělého manžela, úžasného syna a hospodyni, která se stará o chod celého domu. A pak do města přijede filmový štáb a Julie propadne lásce. If I Could Tell You je příběhem o ženě, která je vnitřně rozervaná. Její příběh se odehrává na pozadí druhé světové války. 

The Dressmaker's Dowry je historický debut americké autorky, který pojednává o dvou ženách. O švadleně imigrantce, která jednoho dne zmizí z ulic San Francisca v roce 1876 a ženě, která žije v přítomnosti a musí odhalit tajemství manželovy bohaté rodiny. Ona tajemná švadlena a naše žena totiž mohou být propojené více, než je na první pohled patrné.

Fanoušci Sophie Kinselly zbystřete, protože autorka vydává další knihu -  My (not so) Perfect Life. Fanoušci této velice známé autorky jistě vědí, co očekávat. Další kniha pro ženy o ženě, která si musí prokopat svoji kariérní cestu. Sama jsem žádnou knihu od autorky nečetla, nicméně mám od ní doma asi tři v angličtině, takže je možné, že se do ní dříve či později pustím.

Další novinkou nepohrdnou především ženy. The Young Wives Club  jistě potěší každou romantickou duši, či ženu, která se potýká s nějakými vztahovými problémy. Určitě vás potěší, že hlavních hrdinek je hned pět a jejich příběhy se budou hezky proplétat.

The Good Daughter: Alexandra Burt, předpokládané datum vydání: 7. února
Things We Lost In Fire: Mariana Enríquez, předpokládané datum vydání: 21. února
Pretty Girls: Karin Slaughter, předpokládané datum vydání: 7. února
The Devil Crept In: Ania Ahlborn, předpokládané datum vydání: 7. února

Jak byste se cítili, kdybyste byli největším zločinem, jaký vaše matka spáchala? Tak takhle se po celou dobu své dětství cítila Dahlia. Nyní, když je Dahlia už dospělá, chce se od svého dětství distancovat, nicméně má neustále několik otázek, proto se vrací za svou matkou. Zde zjišťuje, že na některé otázky je lepší neznat odpovědi, to vše v The Good Daughter. 

Things We Lost In Fire je souborem dvanácti krátkých příběhů, které jsou založené na prvcích strachu a hororu a zkoumají rozmanité dimenze života v současné Argentině. Tato kniha rozhodně není pro mě, ať už tematicky, tak na základě prostředí. Nicméně někomu bych se do vkusu mohla trefit.

Milovníky mystery thrillerů by mohla zaujmout kniha Pretty Girls. Před dvaceti lety Lydia a Claire ztratili svoji kamarádku Julii, která zmizela beze stopy. Claire a Lydia se odcizili, každá má svůj život, až do doby, kdy je manžel Claire zabit. Jak spolu souvisí dávné zmizení dívky s vraždou dospělého muže?

The Devil Crept In je nezapomenutelným hororem z pera velice známé spisovatelky Anii Ahlborn. Jude zmizí za neobjasněných okolností, stejně jako před lety zmizel Max, který byl následně nalezen mrtvý. V malém městečku v Oregonu vládne strach a čím déle se Jude pohřešuje, tím je pravděpodobnější, že ... 

Zdroj informací a obálek: Goodreads

8 komentářů:

  1. Parádní výběr, chystají se samé pěkné kousky... Ta Gaimanova Norská mytologie mě docela zajímá, jsem zvědavá, co se z toho vyklube :) Lákavě taky vypadá The Good Daughter. Od C. J. Redwine se stále chystám na ten první díl, ale těším se. Měj se krásně, Baru :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mě ta Norská mytologie oslovila asi nejvíce, žel jsem od autora ještě nic nečetla, takže si na ni v originále opravdu netroufám.
      Také se měj hezky :)

      Vymazat
  2. Aw, jsem tak nadšená! :) Jak se zdá únor by mohl být opravdu dobrým měsícem.. Ale když pomyslím, na to, že uteče spousta dní než knihy vyjdou v češtině chce se mi opravdu brečet.. :( Ale vzhledem k tomu, že jsem velký optimista tak si najdu zatím knihy, které už v češtině jsou.. ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím to tak vypadá, tak uvidíme :) .. A kdo ví, jestli v češtině také vyjdou, nicméně, jistá motivace pro čtení v angličtině, ne? :D

      Vymazat
  3. Teším sa na tretí diel od V. Aveyard, myslím, že budeme aj český a slovenský preklad, takže si asi počkám na jeden z nich, prvé dva diely som čítala v preklade tak nemá zmysel čítať trojku v angličtine :D Má však peknú obálku a dúfam, že ju zachovajú v preklade :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obálky všech dílů v sérii jsou opravdu povedené, já začnu v angličtině a doufám, že sérii v angličtině také dočtu :D

      Vymazat
  4. Samé krásné knihy, kdyby alespoň polovina vyšla u nás! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Jako obvykle vypadají všechny knihy lákavě. Nejvíc mě zaujaly asi The Wish Granter a Norse Mythology :)

    OdpovědětVymazat

Created by Agata for WioskaSzablonów. Technologia blogger.