Den 3: 8 obálek

Všechny Vás zdravím u třetího dne projektu Deset knižních dní!
Dnes se podíváme na osm knih s nádhernými obálkami. Obálka je vždy něco, co mě na knize prostě musí upoutat. Málokdy si kupuji knihu, jejíž obálka mě nezaujme. Po takové knize sáhnu opravdu jen zřídkakdy, což není zrovna dobrá vlastnost, protože daná kniha může být opravdu dobrá. 
A jak to máte vy, záleží vám na obálkách hodně, nebo vám je jedno jakou obálku kniha má? :)

1. The Heir - Kiera Cass

Knihy od Kiery Cass jsou svými povedenými obálkami vyhlášené. Pokud Kiera vydá nějakou knihu, myslím, že krásná obálka bude vždy zaručená. Už jen série Selekce se vyznačuje kombinací nádherných barev, odstínů, no prostě je radost na ně pohledět. The Heir mám navíc v originále, což znamená paperback (ano, nesedí mi k českým hardbackům), ale já ty paperbacky prostě zbožňuji a nedám na ně dopustit.


2. The Siren - Kiera Cass

No a Kiera Cass je tu dneska podruhé. I její další příběh s názvem The Siren má překrásnou, letní a tematickou obálku. Opět tu figuruje sladěnost barev, jednoduchost, hravost a harmonie. Už jsem vám říkala, jak krásné jsou obálky autorčiných knih? :D

3. Harry Potter and The Philosopher's Stone

Dále mě okouzlily tyto nádherné obálky Harryho Pottera. Jde o knihy v originále, ale myslím, že podobnými obálkami se pyšní i slovenské vydání. Líbí se mi ta kombinace barev obálek, kdy jednotlivé barvy vystihují různé díly. Už se těším až si dám re-reading Harryho v těchto krásných oblečcích.

4. Iron Queen - Julie Kagawa

Opravdu nemám ráda, když se někdo rozhodne, že se pustí do překladu série, ale nakonec se dostane k tomu, že bude přeložena pouze jedna půlka a druhou si prostě přečtěte jak chcete. Série Železná víla si mě naprosto podmanila, ale protože byly vydány pouze dva díly, musela jsem si třetí pořídit v angličtině, která v této knize není zrovna nejednoduší.
Ale jsme u obálek, která je opět moc povedené a pro mě se naštěstí opět jedná o paperback, takže co může být lepší? :D

5. Statečná srdce - Ariana Franklinová, Samantha Normanová

I když obsah Statečných srdcí nebyl úplně uspokojivý, obálka určitě ano. Ve skutečnosti je ještě krásnější, a to nemluvím o vnitřním grafickém zpracování, které je rovněž nádherné. Mám ráda, když si někdo s obálkami takhle pohraje a vytvoří pak něco takového.

6. Měděný jezdec - Paullina Simons

Ano, Měděný jezdec se v tomto projektu neobjevuje poprvé, ale můžete se mi divit. Hlavně, když se podíváte na tu obálku, zasněžený Petrohrad, dívka jménem Taťána a utajená zvěrstva druhé světové války, která ale z obálky přímo nevyčtete. Líbí se mi právě ta nevinnost, jako by šlo pouze o milostný příběh, ale kniha nabízí daleko více.

7. Bestiář Harryho Pottera

Nemohla jsem odolat a z Bestiáře jsem musela vybrat i několik krásně zpracovaných stránek, ale je jich tam samozřejmě daleko víc. Jedná se o knihu, která by neměla chybět ve sbírce žádnému fandovi. Je v ní plno doplňujících informací k sérii, mnoho nádherných ilustrací a také obálka s překvapením. Kabátek této poněkud velké knihy je třešnička na dortu.

8. Láska v Paříži - Nicholas Barreau

No a k této obálce už nemám snad co říct. Paříž, Paříž a Paříž, město, které jsem si naprosto zamilovala. Krásná obálka, která hraje mnoha barvami s Eiffelovou věží v pozadí. Už jen ta obálka slibuje příjemný, romantický příběh, který je potřeba brát sice trochu s nadhledem, ale naprosto skvěle se u něj relaxuje.
Které obálky byste si vybrali vy?







20 komentářů:

  1. Asi The Heir (česká se mi líbí snad ještě víc) :-) Statečná srdce mají taky hezkou obálku, ale obsah mě docela zklamal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak oni jsou stejné, jen jedna je paperback a jedna hardback :D .. Ano, u Statečných srdcí se shodneme ;)

      Vymazat
    2. Mně tam nesedí ten modře vyvedený název, tohle jsem myslela :-)

      Vymazat
    3. Toho detailu jsem si vůbec nevšimla :)

      Vymazat
  2. Já knihu vybírám podle obalu, anotace, recenze. Asi tak v pořadí, ale někdy prostě jen co mě zaujme z newsletteru nebo v knihách, podle obalu a anotace a pak i podle recenze.
    Dcera (The Heir) má dokonalou obálku. Potterovské také a vlastně, jak tak koukám, všechny co jsi v článku vybrala :-) A Bestiářem jsem nadšená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si knihu vybírám hlavně podle obsahu a recenzí, ale obálka tam prostě také hraje důležitou roli :)

      Vymazat
  3. Zajímavý projekt :) u výběru knih dám taky hodně na obálku, ale přesto mě ještě pořád více zajímá, o čem to je. Na druhou stranu, knížky s pěknými obálkami mají tu vlastnost, že čtenáře upoutají rychleji. Já například zbožňuju obálku Měděného jezdce v angličtině, jak je ta slečna ve tmě, v kožichu a poletujícím sněhem :) budu se těšit na další díl projektu, měj se zatím hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měděný jezdec jak v originále, tak náš má nádherné obálky :)

      Vymazat
  4. Mně osobně se hrozně líbí obálky Kiery Cass- jsou prostě ty nejkrásnější. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Všetky obálky, ktoré si vybrala sú skutočne pekné a dostali sa sem plným právom :D Teší ma, že sa sem dostal aj HP, táto obálka je naozaj vydarená a súhlasím, že Kiera Cass má knihy s krásnymi obálkami :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Za mě tedy rozhodně Harry Potter, úžasný přebal!!
    Katy

    OdpovědětVymazat
  7. Mně se moc líbí obě ty Potterovské :)

    OdpovědětVymazat
  8. Všechny obálky, které jsi vybrala jsou nádherné, obálky "Harry Potter" - jsou prostě nejlepší, ovšem mě osobně zaujala i obálka knihy s názvem "Statečné srdce" :) Pokud bych měla vybrat svých 8. obálek určitě bych tam zařadila knihy od Tolkiena, Sapkowského, Ryana, a samozřejmě Rowlingovou a určitě bych našla i jiné autory ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těch nádherných obálek je tolik, že nejde prostě vybrat jen 8, nacpala bych jich sem mnohem více :D

      Vymazat
  9. Kiera Cass má nádherné obálky snad u všech svých knih :) Jinak si myslím, že jsi vybrala krásné obálky :)

    ps: Dlouho jsem nebyla na pc takže doháním resty a koukám na tvé nové stránky :) Já tu odvahu nemám abych to přesunula i když by to už chtělo ...už jen pro ten strašný název :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tě tady vítám :)
      I mě přesun stál mnoho nervů a přemlouvání, ale nakonec jsem zjistila, že blogspot mi dává o dost víc možností, i když s ním plně sehraná rozhodně ještě nejsem a přijde mi trochu divné, tu být.
      Ale svůj původní blog jsem nezrušila, na to bych neměla srdce, přece jen tolik dřiny a pět let blogování ..

      Vymazat
  10. Tak za prvé: máš to tu moc pěkný a příjemně se mi tu čte.

    Za druhé: tohle vypadá jako fajn projekt a obálky, to je něco, co řeším dost. Kolikrát mě krásná obálka zvyklá ke koupi nějaké knihy, nad kterou přemýšlím. Často v seznamu novinek na cbdb vybírám podle názvu a obálky, u knih, co mě takhle zaujaly si přečtu anotaci a rozhodnu se, zda chci knihu číst.

    OdpovědětVymazat
  11. Já přikládám obálkám také velkou váhu - kolikrát se stane, že si knihu přečtu jen kvůli obálce. Moc pěkný výběr, souhlasím hlavně se Selekcí - já bych přidala ještě třeba Skleněný trůn, ta série má úžasné obálky :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  12. Moc hezký výběr. Za sebe bych řekla, že nejvíc se mi líbí asi Harry Potter. Naopak obálky Kiery Cass nemám ráda. Jsem asi jediná na světě, ale prostě jim nemůžu přijít na chuť :D :D Zato moje sestra je zbožňuje.

    OdpovědětVymazat

Created by Agata for WioskaSzablonów. Technologia blogger.