Vychází v zahraničí - listopad 2016


Zdravím knihomolové,
protože je to tu samá recenze, minirecenze, knižní doporučení a unboxingy, rozhodla jsem se pro zbrusu nový typ článků, a to Vychází v zahraničí. Jak už název napovídá, půjde o knihy, které právě vychází v zahraničí. Těchto knih je neuvěřitelné množství, takže budu vybírat jen ty nejdůležitější, a ty, které se budou pravděpodobně překládat i do češtiny. Články budou publikovány vždy na konci měsíce a budou informovat o knižních novinkách měsíce následujícího.
Takže první várka je tu, a snad se někomu trefím do vkusu :) ..


The Fate of the Tearling: Erika Johansen, předpokládané datum vydání: 29. listopadu
Heartless: Marissa Meyer, předpokládané datum vydání: 8. listopadu
TimeKeeper: Tara Sim, předpokládané datum vydání: 8. listopadu
Fate of Flames: Sarah Raughley, předpokládané datum vydání: 22. listopadu

V listopadových novinkách je asi nejočekávanější knihou závěrečný díl trilogie Královny Tearlingu, The Fate of Tearling. Druhý díl byl pro mě v mnoha ohledech spíše zklamáním, proto jsem zvědavá, co všechno si pro nás autorka připravila v samotném závěru této, ze začátku zajímavé série. 

Po velice vydařených Měsíčních kronikách přichází Marissa Meyer s dalším kouskem, který podle anotace není příliš originální, ale samotná autorka umí překvapit. Jak to zvládne na královském dvoře plném intrik, lásky a magie navíc s příběhem, který se odehrává v Říši divů ještě před příchodem Alenky? Na všechny otázky odpoví Heartless.

TimeKeeper, první díl stejnojmenné trilogie, je autorčinou prvotinou. Tara Sim velice ráda píše o magii, hodinách a o mladících. A právě to vše se promítá v její první knize.

Další Young Adult kousek nese název Fate of Flames, a už vydařená obálka napovídá, že stěžejní části budou představovat hlavní elementy: země, oheň, voda a vzduch ve spojení s mladými ochránkyněmi. 


Fantastic Beasts and Where to Find Them, The Original Screenplay: J. K. Rowling, předpokládané datum vydání: 19. listopadu 
The Tales from the Shadowhunter Academy: Cassandra Clare, předpokládané datum vydání: 15. listopadu
Congress of Secrets: Stephanie Burgis, předpokládané datum vydání: 1. listopadu
The Hanging Tree: Ben Aaronovitch, předpokládané datum vydání: 3. listopadu, formát Kindle

J. K. Rowling je v poslední době opravdu diskutovaná autorka, hlavně díky scénáři Prokletého dítěte, které je považováno za jakýsi "osmý díl" Harryho Pottera. Za nějakou dobu se na pulty knihkupectví dostane i scénář k Fantastic Beasts and Where to Find Them v pevné vazbě.

Na pulty knihkupectví se dostane i další kniha velice známé YA autorky Cassandry Clare, ze světa Lovců stínů. The Tales from the Shadowhunter Academy se tentokrát budou zaměřovat na Simona ve formě krátkých příběhů. 

Stephanie Burgis není žádným nováčkem a Congress of Secrets není její první spisovatelský počin. Děj tohoto YA příběhu se odehrává po pádu Napoleona, kdy diplomaté bojují o nové uspořádání Evropy na kongresu ve Vídni, kam se vydává i hlavní hrdinka Caroline, která skrývá nejedno tajemství. Hlavní roli v knize bude hrát i temná alchymie. Tento příběh má jistý potenciál, a já jsem zvědavá, jak si autorka poradí hlavně s vykreslením doby.

Na své si přijdou i fanoušci Bena Aaronovitche a jeho Petera Granta. The Hanging Tree je již šestým dílem městské fantasy, z čehož u nás zatím vyšly pouze první dvě knihy. Já sama jsem kouzlu této série nepodlehla, a po přečtení prvního dílu se na další nechystám, ale musím uznat, že potenciál Benovy knihy rozhodně mají. 


Chasing Shadows: Karen Harper, předpokládané datum vydání: 29. listopadu
The Chemist: Stephenie Meyer, předpokládané datum vydání: 8. listopadu
Faithful: Alice Hoffman, předpokládané datum vydání: 1. listopadu
The Flame Bearer: Bernard Cornwell, předpokládané datum vydání: 29. listopadu

Karen Harper je velice známá americká spisovatelka, která se zaměřuje na historickou beletrii. Chasing Shadows bude ale trochu z jiného soudku. Příběh pojednávající o neobvyklých a záhadných případech s hlavní hrdinkou Claire, která trpí zvláštní neurologickou poruchou, má určitě potenciál. A dejte si pozor, protože mrtví stále mluví, pokud víte jak poslouchat.

Po sáze Stmívání a Hostitelovi přichází Stephenie Meyer s dalším příběhem. Tento tajemný thriller je založen na velice známé šabloně, kdy hlavní hrdinka prchá před svými bývalými zaměstnavateli a musí očistit svoje jméno. The Chemist je proto velice očekávaná kniha.

Faithful laděný do nádherně modré obálky je příběhem lásky, rodiny a osudu. Po tragické události si Shelby opět musí najít svoji vlastní cestu. Nic není samozřejmě tak jednoduché, což Shelby zjišťuje velice brzy. Pro autorčinu schopnost balancovat mezi normálním a nevšedním světem je kniha velice očekávaná. 

Dalšího příběhu se dočkáme i od ostříleného autora historických románů, Bernarda Cornwella. The Flame Bearer je desátým dílem velice známé série Uhtred z Bebbanburgu. Cornwellovi knihy jsou, jak u nás, tak v zahraničí velice oblíbené. Na vydání této knihy si fanoušci budou muset počkat do konce měsíce listopadu.


The Twelve Days of Dash and Lily: Rachel Cohn, David Levithan, předpokládané datum vydání: říjen, listopad
Girl Online Going Solo: Zoe Sugg, předpokládané datum vydání: 17. listopadu
Talking As Fast As I Can: From Gilmore Girls to Gilmore Girls, and Everything in Between: Lauren Graham, předpokládané datum vydání: 29. listopadu
The Sun Is Also a Star: Nicola Yoon, předpokládané datum vydání: 1. listopadu

Dash a Lily jsou v předvánoční čas zpět. Lily prožila opravdu náročný rok, a na Vánoce nemá ani pomyšlení. Tvrdí sice, že je všechno v pořádku, ale tak to rozhodně není. Dash má tedy dvanáct dní na to, aby v Lily probudil ztracenou naději, lásku k životu a nadšení pro vánoční čas. Bude The Twelve Days of Dash and Lily lepší než první díl? 

S dalším dílem Girl Online přichází i autorka Zoe Sugg. Tuto oddechovou četbu budou jistě očekávat dívky, pro které jsou knihy podobného ražení prvotně určeny. Já osobně žádnou z knih od autorky nečetla, a upřímně se na ně ani nechystám, ať už kvůli nízkému hodnocení či samotnému příběhu.

Zbystřit by měli fanoušci Gilmorových děvčat. Lauren Graham totiž vydává svoji další knihu, ve které píše o svých zážitcích a třeba i o tom, jaké to bylo vrátit se opět do role Lorelai Gilmore v připravované čtyřdílné řadě, která bude mít premiéru zanedlouho. To vše v Talking As Fast As I Can.

A nakonec tu máme knihu s velice zajímavou obálkou. Samotná Sabaa Tahir, autorka Jiskry v popelu, ohodnotila knihu velice pozitivně. Na jedné straně příběhu stojí Natasha, která nevěří v osud ani sny a na druhé Daniel, úspěšný student, jehož rodiče do něj vkládají mnoho nadějí a očekávají od něj jisté věci. Co si pro Daniela a Natashu osud opravdu připraví, se už brzy dočtete v The Sun Is Also a Star.

zdroje obálek: Goodreads







10 komentářů:

  1. Páni, vychází opravdu zajmavé kousky. Doufám, že víc jak polovina vyjde i u nás, protože bych si plno knih ráda přečetla.
    Překvapila jsi mě Stephenie Meyer, myslela jsem, že to pomalu pověsí na hřebíček....A i když Thrillery moc nemusím, tohle si přečtu už jenom ze zvědavosti...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem také docela koukala, že vydává další knihu, a tak odlišnou od ostatních.
      Vychází opravdu hodně skvělých knih. Já osobně jsem opravdu zvědavá na Osud Tearlingu, a protože miluji Gilmorky, tak i na tu od Lauren Graham :)

      Vymazat
  2. Na Heartless se hrozně těším a budu si ji objednávat v AJ, protože čekat, jestli ji vůbec přeloží.. to je příliš dlouho :D
    Fantastic Beasts si určitě také pořídím :)
    Ani jsem nevěděla, že bude další díl Dash a Lily, ale první se mi dost líbil, takže jsem na druhý zvědavá :)
    Skvělé tipy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to chápu, čekat na překlad by mohlo být v jistém směru i zbytečné :D ...
      Dash a Lily mě také překvapil, ale já jsem prvním dílem nebyla tak nadšená, takže velice váhám :)

      Vymazat
  3. To je knih, tak určitě mě zaujala kniha Heartless, doufám, že vyjde i v cz překladu, na Fantastic Beasts and Where to Find Them se těším, ale protože nemám tolik času na louskání originálu, těším se na ten český.

    OdpovědětVymazat
  4. Doufám, že některé vyjdou i u nás v ČR :D

    OdpovědětVymazat
  5. Super nápad na články, budem mať predstavu čo vychádza a môžem dúfa, že bude slovenský alebo český preklad :D Ako napríklad z tejto várky sa teším na The Tales from the Shadowhunter Academy :D

    OdpovědětVymazat
  6. Wow, listopad v zahraničí bude skvělý a všem zahraničním knihomolům už nyní závidím a pláču při myšlence, že tyto knihy sem do Česka dorazí tak za rok nebo za dva což mě mrzí.. :((

    OdpovědětVymazat
  7. Proč nemůžu umět perfektně anglicky? Tolik krásných knih a já můžu jen doufat, že časem vyjdou v Česku, abych si je taky mohla přečíst :(

    OdpovědětVymazat

Created by Agata for WioskaSzablonów. Technologia blogger.