Vychází v zahraničí - leden 2017


Zdravím knihomolové,
ani v novém roce Vás neochudím o pořádnou dávku zahraničních novinek. Tyto články budou na blogu pokračovat i nadále. Samozřejmě není možné do jednoho článku pojmout všechny knihy, které zrovna daný měsíc vycházejí, tak pro vás vybírám ty nejzajímavější, ty od známých autorů nebo ty, které by jednoho dne mohly uzřít světlo světa i u nás v Česku. V lednu roku 2017 vychází ale tolik skvělých knih, že se mi opravdu těžko vybíralo. 

Carve the Mark: Veronica Roth, předpokládané datum vydání: 17. ledna 
Wayfarer: Alexandra Bracken, předpokládané datum vydání: 3. ledna
RoseBlood: A. G. Howard, předpokládané datum vydání: 10. ledna
The Continent: Keira Drake, předpokládané datum vydání: 3. ledna

Fanoušky Divergence a její autorky Veroniky Roth jistě potěší vydání knih Carve the Mark. Tato kniha je velice očekávanou, už má dokonce i českou obálku a stanovené datum vydání, což je neuvěřitelná rychlost. Já osobně jsem se s touto spisovatelkou knižně nesetkala, a vzhledem k rozporuplným recenzím na sérii Divergence asi v blízké době ani nedostanu. Nicméně určitá část mě je zvědavá, jaké ohlasy vyvolá tato kniha.

Na své si jistě přijdou i ti, co si oblíbili Pasažérku. Autorka totiž vydává druhý díl s názvem Wayfarer. Ani v tomto případě nemohu hodnotit úroveň prvního dílu, protože jsem jej nečetla, ale podle Databáze knih to nevypadá vůbec zle, i když na druhou stranu by to zřejmě mohlo být i lepší. 

Pamatujete na autorku A. G. Howard a její sérii Šepotání? Pak vás určitě potěší fakt, že autorka jde na trh s další knihou. Tentokrát ale nepůjde o reteling Alenky v říši divů, ale o Fantoma opery. Ano, čtete správně. Jak si autorka s touto tematikou poradila je stále ještě ve hvězdách, nicméně očekávání jsou jistě vysoká. Snad RoseBlood vyjde brzy i u nás.

The Continent je prvotina autorky Keiry Drake, která bude spadat do žánru Young Adult, což potvrzuje i anotace k této knize. Hlavní hrdinkou bude šestnáctiletá dívka, která se bude snažit přežít uprostřed válečného konfliktu. Na to, jak si autorka se svojí první knihou povede, si budeme muset nějakou dobu počkat. Nicméně už teď můžeme říct, že obálka se opravdu povedla. 

Freeks: Amanda Hocking, předpokládané datum vydání: 3. ledna
Caraval: Stephanie Garber, předpokládané datum vydání: 31. ledna
Mrs. Sherlock Holmes: Brad Ricca, předpokládané datum vydání: 3. ledna
After the Fall: Kate Hart, předpokládané datum vydání: 24. ledna

Amanda Hocking je tu s další knihou. Po příbězích o Tryllech to vypadá na cirkusová představení velice nadaných "umělců", kteří ale čelí velké hrozbě. Amanda Hocking je oblíbená spisovatelka hlavně u mladších čtenářů. Její příběhy jsou ale velice průměrné, no mohli bychom říci, že i podprůměrné. Veliký problém spočívá v hlavních hrdinkách, které jsou s prominutím doslova hloupé. Freeks zatím nadějně bohužel nevypadá.

Stephanie Garber je další začínající autorkou, která se svoji prvotinou Caraval vyráží do světa. Námět této knihy není ničím zvláštní. Dvě sestry, které se vydávají právě na Caraval, který ale není tím, čím si zprvu mysleli. Právě zde začíná boj na život a na smrt, který v mnohém může připomínat motivy Hunger Games.

Představte si, že neexistuje detektiv Sherlock Holmes ale Mrs. Sherlock Holmes, tedy paní Sherlock Holmesová, která řeší detektivní případ, ve kterém velkou roli hraje otroctví a podzemní nebezpečné tunely. No, osobně si nemyslím, že si oblíbím paní Sherlock Holmesovou, protože Sherlock Holmes je můj oblíbený detektiv a nedám na něj dopustit, ale uvidíme.

Další knihou se trefím do vkusu více méně mladším čtenářkám. Jedná se o Young Adult příběh o dívce, která zápasí s pověstí, reputací a vztahem se dvěma bratry. After the Fall nabízí klasicky dívčí zápletku, ale snad i něco hlubšího.

History of Wolves: Emily Fridlund, předpokládané datum vydání: 3. ledna
Allegedly: Tiffany D. Jackson, předpokládané datum vydání: 24. ledna
Where I Can See You: Larry D. Sweazy, předpokládané datum vydání: 10. ledna
The Girl in the Garden: Melanie Wallace, předpokládané datum vydání: 31. ledna

Linda žije se svými rodiči v opuštěné chatě v severní Minnesotě. O světě toho ví jen málo a její kulturní cítění je na bodu mrazu. Ve škole je terčem posměšků. Vše začíná, když je její učitel obviněn z dětské pornografie. Nic ale není tak jak vypadá a Linda zjišťuje, že rodina, která za obviněním stojí je mnohem komplikovanější, než se zprvu zdálo. History of Wolves má určitě velký potenciál, a já jsem upřímně zvědavá, jak tohle může dopadnout, i když podobné příběhy nevyhledávám.

Marry D. Addison zabila dítě.
Veřejnost přesvědčila Mary, že zabila dítě. Tiffany Jackson ve svém debutovém románu vykresluje nedostatky v chápání spravedlnosti, rodiny a pravdy. Nakonec uznává, že světlo i tma jsou v každém z nás. Allegedly bude zabíhat do psychologických aspektů lidského vnímání a určitě si najde svoje věrné čtenáře.

Milovníci detektivních případů uprostřed semknuté komunity rozhodně nepohrdnou knihou Where I Can See You. Už jen obálka této knihy je skvostná a tajemná. Stejně takový se jeví i samotný příběh, který se odehrává v tajemné jezerní komunitě.

Další v pořadí je prý nezapomenutelný román o mladé ženě a jejím synovi, kteří se musí postavit na vlastní nohy. Udělají tak v Nové Anglii, kde se ihned dostávají do místního dění a sledují osudy několika místních obyvatel. Na povrch tak vyvstávají dávné křivdy, nespravedlnost a nepříjemná odhalení. Kdo ví, třeba The Girl in the Garden překvapí.

The Room Mate: Kendall Ryan, předpokládané datum vydání: 24. ledna
The Lady of the Lakes: Josi S. Kilpack, předpokládané datum vydání: 3. ledna
The Fire by Night: Teresa Messineo, předpokládané datum vydání: 17. ledna
The Red Sphinx: A Sequel to The Three Musketeers: Alexandre Dumas, předpokládané datum vydání: 3. ledna

Kendall Ryan není žádným nováčkem, co se týče erotických románů. The Room Mate je dalším z nich. Cannon je neuvěřitelně sexy, samý sval, krásný obličej, a každá žena se do něj během sexu bezprostředně zamiluje. Je tu ale jedna dívka, která mu chce ukázat, že to není pravda.
Sama jsem žádný erotický román ještě nečetla, osobně na tom nevidím nic špatného, takže si nějaký dobrý budu muset vyhlídnout.

The Lady of the Lakes nese podnázev The True Love Story of Sir Walter Scott. Je tedy navýsost jasné, o kom bude tato historická fikce pojednávat. Walter má pouze tři vášně: Skotsko, poezii a Minu Stuartovou. Kromě velké lásky kniha také čtenáři dovolí nahlédnout do rozdílů různých sociálních tříd, kam spadají také hlavní hrdinové. Ale láska a náklonnost jsou dvě rozdílné věci, jak velice rychle Mina zjistí. Doufám, že tato kniha s nádhernou obálkou zaujme i některé z českých nakladatelství.

The Fire by Night je dalším debutovým románem z lednové sekce. Příběh pojednává o dvou amerických zdravotních sestrách během Druhé světové války. Tento román osvětluje neopěvované hrdinské činy žen na pozadí hrůzných zvěrstev světové války a musím říct, že kniha vypadá velice působivě.

Pokud jste někdy četli Tři mušketýry, rozhodně si ještě pamatuje, jaká bichlička to byla. The Red Sphinx na tom bude obdobně, protože má přes osm set stran a jedná se o pokračování příběhu velice známých hrdinů.
Tři mušketýři na mě zrovna čekají v knihovně, ještě jsem neměla tu čest, ale velice se těším, a jsem zvědavá, jestli se k nám někdy dostane i toto dílo.

Zdroje obálek a informací: Goodreads

Zaujala Vás nějaká lednová novinka? :)

14 komentářů:

  1. Zaujal mě The Continent, obálka je fakt povedená a tím, že to bude autorčina prvotina, jsem na to ještě víc zvědavá, protože příběh vypadá zajímavě.
    S tím Sherlockem… teda s tou :D spíš si asi přečtu Dům na Baker Street. Protože máš pravdu, to nejde, aby to byla žena :D Sherlock je jen jeden a je to muž :D (Ale jinak má ta kniha krásnou obálku ^^)
    A pokud jde o The Room Mate, tak to bych tak leda koupila sestře :D ta by to určitě ocenila :D
    Předposlední kniha mi hned připomněla knihu Zavolejte sestřičky, kterou mám půjčenou a chystám se na ni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě The Continent také velice zaujal, ale mám obavy právě z toho, že to bude autorčina prvotina. Přece jenom tam mohou na čtenáře čekat různé nástrahy :D ..
      No ten Sherlock mě hned dostal, já jsem si nejdříve vůbec neuvědomila, že tam je Mrs., tak mi to došlo až pak, a nevím, nevím asi také raději půjdu na Dům na Baker Street, protože představa Sherlocka v sukních :D :D

      Vymazat
  2. Abych řekla pravdu, nejvíce mě zaujala kniha The RoseBlood a The Continent. Na ty se těším asi úplně nejvíc. :)
    Já zase naopak Amandu Hocking naprosto žeru, takže se i na její novou knihu moc těším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak prvně chci zdůraznit, že se moc líbí jak jsi to tu předělala. Člověk tu chvíli není a ejhle, všechno je jinak :D

    A ted k článku, já se osobně těším třeba na Veronica Roth - Carve the Mark. Má to podle mě i skvělou obálku a jsem zvědavá jak bude její další kniha vypadat. ( přiznávám, fanoušek divergence, ale filmy nic moc)
    Taky Caraval vypadá zajímavě, tyhle dvě mě asi zaujali nejvíc, i když, pokud bych se měla opravdu rozepsat, zaujalo mě jich víc...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, nicméně design jsem změnila asi pět minut předtím, než si mi napsala tento komentář :D ..

      Z lednových novinek je opravdu z čeho vybírat, jen co je pravda :)

      Vymazat
  4. Tak to jsem se bezvadně trefila :D :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já osobně jsem hrozně zvědavá na novinku od Veronicy Roth. Divergenci jsem četla, nicméně další díly už jsem přelouskat nedokázala - a možná právě proto jsme zvědavá, jestli u téhle knížky změním názor. Potom mě taky zaujaly Caraval a The Continent :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem viděla jen první film, a po tom jsem se do knih rozhodně nepouštěla, protože mě naprosto zklamal. Ale uvidím, třeba se k nim v novém roce dostanu :)

      Vymazat
  6. Hmmm, o Caraval jsem vůbec neslyšela, zní moc zajímavě. Ale asi si počkám, až se začnou objevovat recenze na GR od lidí, které sleduji.
    Mám tvá měsíční shrnutí vydaných knih moc ráda. Často tak narazím i na knihy, o kterých jsem předtím neslyšela. Jsem moc ráda, že s nimi plánuješ pokračovat i v novém roce. ^.^

    OdpovědětVymazat
  7. Carve the mark si budu pořizovat v češtině, ale z těch anglických se nejvíce těším na Wayfarer a také dost uvažuji o Caraval :)

    OdpovědětVymazat
  8. Uf, skutočne hromada zaujímavých kníh vychádza, to je strašné :D Teším sa na Zárezy smrti a zaujala ma aj kniha Mrs. Sherlocková či ten re-telling Fantoma opery :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Už jenom stačí obálky a začínám slintat :D Jen škoda, že se ještě neodvažuju do těch větších kalibrů v anglickým knihách jít... :D

    OdpovědětVymazat

Created by Agata for WioskaSzablonów. Technologia blogger.