Vychází v zahraničí - květen 2017

Zdravím knihomolové,
duben, který byl obohacen o pár dní volna, je pomalu ale jistě opět za námi. Duben byl dosti nevyzpytatelným měsícem, polovinu jsme ho mohli strávit téměř v krátkém rukávu, a tu druhou půlku mnozí z nás opět vytáhli zimní bundy. Bude květen stejně nevyzpytatelný nebo se počasí konečně umoudří? Květen, alespoň pro mě bude dosti náročný, protože ho budu otevírat zkouškovým a uzavírat ho Absolutoriem. Naposledy se v něm usadím do školní lavice a budu studentem. Při tomto náročném měsíci si ho alespoň trochu zpříjemním knihami. A jaké mě to zaujaly v měsíci květnu? :)

From Percy Jackson: Camp Half-Blood Confidential (An Official Rick Riordan Companion Book): Your Real Guide to the Demigod Training Camp - Rick Riordan, předpokládané datum vydání: 2. května
The Trials of Apollo: The Dark Prophecy - Rick Riordan, předpokládané datum vydání: 2. května
A Court of Thorns and Roses: A Court of Wings and Ruin - Sarah J. Maas, předpokládané datum vydání: 2. května
A Court of Thorns and Roses Coloring Book, předpokládané datum vydání: 2. května

V květnu rozhodně budou nadšení fanoušci Ricka Riordana a Sarah J. Maasové. Oběma známým spisovatelům totiž vychází hned po dvou knihách. U Ricka se jedná o průvodce světem, který vytvořil pro svoje polokrevné hrdiny a druhý díl Apollonova pádu. Sama jsem neměla ještě ani čest s dílem prvním, ale velice se těším, protože mám Riordanovy příběhy velice ráda, ať se jedná o Percyho či takového Magnuse. Na co se ale neskutečně těším už několik měsíců, je poslední díl série Dvůr trnů a růží. U nás teď ožívá šílenství z dílu druhého, a já jsem tak neskutečně ráda, že jsem celou sérii začala číst v angličtině a nemusím čekat na překlad. Ano, trošku, ale jen malinko se vysmívám těm, kteří čekat musí :D. No a pak tu máme ještě omalovánky ze stejného světa. Omalovánkám moc neholduji, ale zde asi stejně skončí v mé knihovně. Navíc tolik možných variací.

The Dark Artifices: Lord of Shadows - Cassandra Clare, předpokládané datum vydání: 23. května
Flame in Mist: Flame in the Mist - Renée Ahdieh, předpokládané datum vydání: 16. května
The Queen's Thief: Thick as Thieves - Megan Turner, předpokládané datum vydání: 16. května
The Crown's Game: The Crown's Fate - Evelyn Skye, předpokládané datum vydání: 16. května

Další, komu se úspěšně daří prodávat své knihy je i Cassandra Clare. Tento měsíc se na pulty knihkupectví dostane další kniha, která má podklad ve světě lovců stínů. Upřímně fanouškem Cassandry nejsem, její knihy jsou plné klišé, které mnohdy ani nefunguje. Nicméně, možná ji dám ještě někdy šanci. Kniha, která mě ale velice zaujala, hlavně svým námětem je Flame in the Mist, mělo by se jednat o fantasy z prostředí samurajů. Snad zajímavý příběh v sobě ukrývá i pátý díl série The Queen's Thief, nicméně stále se jedná o pátý díl, kdyby ale někoho série zaujala, či ji měl načtenou, ráda si přečtu názor. The Crown's Fate se bude líbit fanouškům Leigh Bardugo, jedná se o historickou fantasy, jejíž děj se odehrává v imperiálním Rusku. 

The Black Witch Chronicles: The Black Witch - Laurie Forest, předpokládané datum vydání: 2. května
Traitor's Trilogy: The Traitor's Kiss - Erin Beaty, předpokládané datum vydání: 9. května
Summoner: The Battlemage - Taran Matharu, předpokládané datum vydání: 2. května
Release - Patrick Ness, předpokládané datum vydání: 4. května

The Black Witch mě zaujala především krásnou obálkou, žel hodnocení v zahraničí zatím kladná vůbec nejsou (kniha je již k dispozici). Námět je to opět ohraný, takže jsem zvědavá na více ohlasů. Nehleďte na obálku The Traitor's Kiss, protože ta je opravdu příšerná, nicméně příběh by se líbit mohl. Opět není možné čekat něco víc, ale jako odpočinková četba se to snad vyplatí. 
Třetí díl série Summoner by mohl okouzlit ty, kteří si libují v démonech. Měla by to být směsice Harryho Pottera, Pána Prstenů a Pokémonů, dobře, zní to divně :D 
Patrick Ness před nějakou dobou doslova ovládl srdce mnoha českých a slovenských fanoušků, když navštívil naše země. Takže tato kniha bude pro každého fanouška povinností.

To All the Boys I've Loved Before: Always and Forever, Lara Jean - Jenny Han, předpokládané datum vydání: 2. května
The Bird and the Sword Chronicles: The Queen and the Cure - Amy Harmon, předpokládané datum vydání: 9. května
Death and Night - Roshani Chokshi, předpokládané datum vydání: 2. května
Into the Water - Paula Hawkins, předpokládané datum vydání: 2. května

Jenny Ham už u nás vyšli dvě knihy ze série Všem klukům, které jsem milovala. V zahraničí za nějakou dobu vyjde díl třetí. Dokonce jsem někde četla, že by se autorka měla zúčastnit Humbooku, takže to je pro fanoušky opravdu slast a možnost se setkat s oblíbenou autorkou.
Velice zajímavým se zdá druhý dál série The Bird and the Sword Chronicles. Dokonce už díl první má velice dobré hodnocení, zajímavé postavy, takže bych se do série rozhodně chtěla pustit.
Říká vám něco série Star-Touched Queen? Je to jedna ze sérií, po kterých moje knihomolské srdce prahne. A v květnu vychází právě tato novela, která bude mít okolo sto stran. Opět must-have.
Neznámá nám není ani autorka Paula Hawkins, která proslula Dívkou ve vlaku, na kterou se buď pěje chvála, nebo se haní. Jak si Paula povede u další knihy? Na to si budeme muset ještě počkat.

Tak co, vybrali byste si?

Zdroj obálek: Goodreads

14 komentářů:

  1. Mě zatím žádná kniha neoslovila, ale třeba si ji přidám do to-read seznamu, až si přečtu tvou recenzi na některou z nich :)

    OdpovědětVymazat
  2. Budu doufat v přeložení Flame in the Mist, protože Pomsta a rozbřesk se mi líbila :) Riordan už mi byl taky párkrát doporučován, tak snad někdy. Jinak ACOWAR asi nemusím zmiňovat, že :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Riordan je velice dobrý autor, i když píše spíše pro mladší čtenáře, jeho tvorbu si i tak užívám :) :D Já už ACOWAR netrpělivě očekávám, už mi byl prý zaslán tak jsem zvědavá :D

      Vymazat
  3. Nejvíce se těším na závěrečný díl A Court of Thorns and Roses: A Court of Wings and Ruin v češtině, snad vyjde. Sice už mám koupený druhý díl a nečetla jsem jej ještě, ale i tak jsem sérii už propadla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V češtině určitě vyjde, jedná se o jedny z nejvíce prodávaných knih, takže tak :) ... A druhý díl si určitě přečti, protože je ještě lepší než ten první :)

      Vymazat
  4. Mě z tvého výběru zaujaly jen The Black Witch a Death and Night, ale i The Queen and the Cure vypadá dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Opravdu luxusní výběr. Abych pravdu řekla, o většině novinek jsem vůbec nevěděla a jsem strašně ráda, že teď už vím.
    Sarah J. Maas je jasná - neprovokovat, já si budu muset počkat! Podle všeho to ale bude vážně nářez a vzhledem k tomu, že první díl mě moc neoslovil (nebo takhle, oslovil, ale čekala jsem od toho víc), jsme teď opravdu zvědavá, co všechno z toho nakonec vyleze :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem ti je mohla naservírovat :D
      Já už Maasovou netrpělivě vyhlížím z okna, už jsem bohužel zaregistrovala i nějaké ohlasy a spoilery, lidi jsou fakt hrozní :D ... První díl byl průměrný, zkus dvojku, to je oprat o 150 stupňů :)

      Vymazat
  6. Tak Maasová je jasná :-D A k ní bych přihodila Jenny Han, její YA se mi líbily snad všechny :-) Krásné typy, jen je škoda, že si na překlady (jestli vůbec) ještě dlouho počkáme :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Aaaaa Summoner! Tak až to vyjde česky, přidám si to k předešlým dílům do knihovničky ^^

    OdpovědětVymazat
  8. Ja sa už neviem dočkať ACoWAR, objednala som si to pred dvomi mesiacmi z Bookdepository, tak veľmi dúfam, že mi to každú chvíľu príde, lebo na Goodreads to má už polovica mojich priateľov rozčítané a deptá ma, že ja to ešte stále nemám. :D

    Ja knihy od Cassandry Clare zbožňujem aj napriek klišé veciam a Lady Midnight bolo úplne suprové, druhú knihu som si objednala pred štyrmi mesiacmi a už odpočítavam dni do vydania. :D

    OdpovědětVymazat
  9. Väčšina ľudí sa teší najmä na A Court of Wings and Ruin, hlavne podľa instagramu a facebooku, veľa ľudí ju už aj číta :D Ja momentálne čakám na prvý diel, takže som trošku pozadu :D
    Netušila som, že výde nová kniha od Cassandry Clare, vďaka za info, jej knihy sa mi celkom páčia, hoci samozrejme nie vo všetkých ohľadoch :D

    OdpovědětVymazat
  10. Tohle vypadá na ještě lepší měsíc než byl duben... no, já budu jen doufat, že naši vydavatelé pohnou a co nejrychleji všechno přeloží :)

    OdpovědětVymazat

Created by Agata for WioskaSzablonów. Technologia blogger.