Den 2: 9 plánovaných knih

Dnes jsem tu již s druhou částí projektu 10 knižních dní. Tentokrát je úkolem shromáždit devět plánovaných knih. Tedy knih, které si plánuji přečíst už nějakou dobu, ale pořád ne a ne si na ně udělat čas. Už se mi na ně v knihovně práší, a myslím, že se na ně ještě nějakou dobu prášit bude, i když, kdo ví? :) ...

1. Krvavé evangelium - James Rollins

James Rollins je jedním z mých velice oblíbených autorů. Jeho knihy mi připomínají Indiana Jonese, kterého jsem vždy zbožňovala. Mísí se v nich akce, historie, ale i věda a technika. I některých příběhů je potřeba držet si odstup a nebrat vše tak vážně. Ale i přesto jsem jeho věrnou fanynkou. Krvavé evangelium je úvodním příběhem série Sangvinisté, kterou James Rollins nenapsal sám ale s pomocí Rebeccy Cantrellové. Na Rollinsův syl psaní jsem docela zvyklá, takže jsem zvědavá, jestli se tam ta ženská ruka nějak projeví.


2. Malé ženy - Louisa May Alcott

Další v pořadí jsou Malé ženy, které mám doma opravdu dlouho. Pořídila jsem je za sníženou cenu, protože jsou lehce poničené, ale nic, co by znesnadňovalo četbu. Vlastně ani nevím, proč jsem si Malé ženy pořídila, ale velkou roli v tom bude hrát rozhodně zvědavost. Slyšela jsem o nich mnohokrát, a vždy v dobrém světle, takže se nechám překvapit.


3. Zimní příběh - Mark Helprin

Do Zimního příběhu se mi zatím nechce ze dvou důvodů. Prvním je značná tloušťka knihy, je to docela bichlička a když si ještě vzpomenu na to malé písmo. Ne, že bych neměla ráda tlusté knihy, právě naopak, ale v době, kdy potřebuji dočíst svoje knižní resty se mi Zimní příběh do mého výběru prostě nevešel. Druhým důvodem je prostě období. Chtěla bych si ho přečíst právě v zimě, kam obálkou i dějem směřuje celá kniha. No není krásná?


4. V zemi korálového stromu - Sofia Caspariová

Tuto knihu jsem dostala tento rok na Vánoce. Není až tak můj styl, vlastně to není vůbec můj styl. Proto dost často přemýšlím, proč jsem si ji do seznamu vytoužených knih, které bych ráda na Vánoce dostala, vlastně napsala. Možná to bylo doporučení některé z blogerek, nebo možná dobré hodnocení. Opravdu nevím, přesto jsem popravdě zvědavá na její obsah.


5. Tři mušketýři - Alexandr Dumas

Kdo by neznal tři mušketýry, viďte? Miluji téměř všechna filmová zpracování tohoto povedeného příběhu, přesto jsem si ještě nenašla čas na knižní předlohu. Toto krásné vydání jsem ukořistila za velmi směšnou cenu, když si uvědomím, jak je kniha tlustá, přesto jsem ji koupila v klasickém kamenném knihkupectví. Tři mušketýry řadím mezi knihy, které si chci přečíst opravdu hodně brzy, a jsem zvědavá, jestli mě potěší.


6. Tažení do Tearlingu - Erika Johansenová

Přesně si pamatuji, jak jsem byla nadšená, když jsem dočítala Královnu Tearlingu, tedy první díl této série. Nyní mám doma díl druhý, a ještě jsem se k němu nedostala. Mám obavu, že se mi bude těžce navazovat tam, kde jsem přestala. Přeci jen tu byla dost dlouhá prodleva mezi vydáním prvního a druhého dílu. Asi mi chvíli potrvá, než se do toho dostanu, ale přesto se na Tažení do Tearlingu neskutečně těším.


7. Pán věže - Anthony Ryan

Pán věže je druhým dílem série Stín Krkavce. Pořizovala jsem si ho s nadšením, pouštěla jsem se do něho s nadšením, ale pak jsem zjistila, že jsem absolutně zapomněla, co bylo v prvním díle, tudíž jsem vlastně vůbec nenavázala. Já vím, že je to ostudné, první díl jsem četla hned jak vyšel, pak přišla hromada jiných knih a já prostě zapomněla. Takže, pokud si kdy budu chtít přečíst Pána věže, budu se muset pustit ještě jednou do Písně krve.


8. Ross Poldark: Návrat domů - Winston Graham

Tak a máme tu další knihu z mého vánočního seznamu. Opět ne až tak můj žánr, nakonec jsem v jedné recenzi četla, že děj spíše stagnuje, je poklidný a nic až tak převratného se v knize neděje. To tuto knihu možná zasunulo někam daleko v mém to-read seznamu. Každopádně si ji přečtu, jednou až budu mít tu správnou náladu a chuť.


9. Píseň ledu a ohně: Střet králů - G.R.R. Martin

No a poslední knihou na mém seznamu je Střet králů. Střet králů jsem zkoušela číst dvakrát a odložila jsem ho vždy na sté straně. A teď mě neukamenujte, ale nebavilo mě to. Jedničku jsem ještě přečetla, ale do dvojky se ne a ne začíst. Možná je to tím, že jsem dříve viděla seriál, a teď už vím, co se stane, a co zase ne. Každopádně si na tuto knihu brousím zuby potřetí a uvidím, jestli i třeba naposledy.


A které knihy leží doma vám, a ještě jste se k nim nedostali? :)






14 komentářů:

  1. 1, 3, 6, 7, 8, 9 máme spoločné, to je super :D :D Troch mušketierov som čítala ešte na základnej škole medzi prvými knihami a zaradili sa medzi moje top obľúbené, tak snáď chytia za srdce aj teba :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom docela podobně :D .. Já se na ně strašně těším, ale víš jak to je s tím časem, a pak vždy sáhnu po něčem jiném :/

      Vymazat
    2. No, ja väčšinu tých kníh zatiaľ ani nemám, takže je to ešte horšie :D Ale napríklad také V službách zla mi na poličke leží už pekne dlho a nie a nie sa k tomu dostať, takže úplne chápem :-(

      Vymazat
  2. No mně tam leží víceméně povinná četba ke státnicím. Konečně mám čas na čtení, ale pořád čtu vše ostatní a povinná četba nic :D
    Ale už se půjde na to :)
    bilbovy-lnihy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží na tom, co asi studuješ, ale jinak ti moc nezávidím, nemám ráda, když v danou chvíli musím číst něco, na co vyloženě nemám třeba náladu a z knihovny pokukují skvělé kousky :D

      Vymazat
  3. Na 3 a 6 se určitě taky chystám a Poldarka už mám za sebou. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Tak, jestli se do nich pustíš, tak budu obzvlášť zvědavá na tvůj názor na Malé ženy a Zimní příběh, na které se sama chystám. A jinak série Písně ledu a ohně je moje srdcová, takže jí určitě ještě zkus tu šanci dát :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem se pustila do Malých žen, jsem na sté stránce a upřímně jsem zvědavá, kam se tohle bude ubírat, mám z toho smíšené pocity :) ...

      Vymazat
  5. Překvapilo mě, že jsi schopná vybrat 9 knih, protože u mě by to bylo velmi těžké :D Ale máš u mě velké plus za knihu "Pán Věže" - já teď čtu první díl a musím říct, že se mi kniha zatím líbí ;) A doufám, že sem dáš i recenzi na knihu "Píseň krve", protože by mě zajímal tvůj názor ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak když je limit 9, samozřejmě, že jich doma mám více, ale to bych tu byla asi do rána :D ... Až se k tomu dostanu, určitě tu recenze bude, protože první díl byl skvělý, takový neotřelý, svěží, takže jsem upřímně zvědavá na ten druhý :)

      Vymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Z tohoto seznamu jsem četla jen Malé ženy a můžu říct, že to, že jsi o týhle knížce slyšela jen v dobrém světle má své opodstatnění :). Rozhodně je na co se těšit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zrovna v polovině, je to takové stagnující, ale špatné rozhodně ne :)

      Vymazat
  8. Mě toho doma leží tolik, že by se to do jednoho článku určitě nevešlo :D :(

    O Jamesovi Rollinsovi jsem už slyšela, ale zatím jsem se k žádné z jeho knih nedostala. Vlastně jsem nečetla žádnou z těchto knih, ale až na první a čtvrtou je mám všechny v plánu. Jen nevím kdy.

    OdpovědětVymazat

Created by Agata for WioskaSzablonów. Technologia blogger.