Knižní přírůstky - září 2016


Zdravím všechny knižní i neknižní nadšence,
září se pomalu ale jistě chýlí ke konci, a proto je ten správný čas na měsíční přírůstky a celkové měsíční shrnutí. Září samozřejmě odstartovalo i nový školní rok, což se mě zatím netýká, protože mám půlroční praxi a s tím související volnější režim a více času na blog. No, ale zpět k přírůstkům. Za měsíc září se mi nějakým způsobem povedlo shromáždit 15 knih, což je zatím snad můj osobní měsíční rekord. Ale měla jsem narozeniny, usmálo se na mě štěstí v nějakých soutěžích, přišla výplata z brigády, no však to znáte :D ... 
Zářijové měsíční přírůstky bych si mohla rozdělit do dvou hromádek na české a anglické knihy. Čtení v angličtině se u mě poslední dobou nějak rozmohlo, a já jsem za to velice ráda, protože nemusím čekat na zdlouhavé procesy překladu do češtiny a mám tak více možností. 
No, ale jdeme na to :)



Nejdříve tu mám velice známého autora Jamese Rollinse, Pokud mě sledujete déle, více, že mám tohoto autora velice ráda. Šestý zánik je další díl rozsáhlejší série Sigma Force, která je jednoduše skvělá, nabízí mnoho akce, historie ale i vědy. Pekelnou krev jsem koupila ve slevě v Knihcentru, protože byla kniha poškozená, ale mně nikdy poškozené knihy nevadily, pokud se to nijak neprojevuje na čtení.


Tento soubor třech knih se mi podařilo vyhrát na Facebooku jednoho knižního blogu. Soutěžilo se o nejhezčí knihovnu a nějak se mi podařilo vyhrát, což mě velice potěšilo. Žádnou z knih jsem ještě nečetla, ale je to velice zajímavá kombinace. Sice to není můj šálek kávy, ale opět nejsem proti a jsem upřímně zvědavá, jaké knihy budou.


A konečně poslední tři kousky z české hromádky. Chlapce ve stínu jsem opět vyhrála s Knihcentrem. Úsměvy žen jsou recenzním výtiskem od Moby od velice známého pařížského spisovatele. Kniha je velice milou a oddechovou jednohubkou s prostým příběhem, ale skvěle vykreslenou pařížskou atmosférou. Recenzi si můžete přečíst zde. Lesní lišky jsem už také stihla přečíst vzhledem k počtu stran. A upřímně mohu říct, že se mi spíše nelíbily než líbily. Některé povídky mi prakticky neměly co říct, jiné měly hlubší myšlenku, ale pořád to nebyla žádná hitparáda.



A Court of Thorns and Roses teď vládne světem. Recenzi už mám připravenou a můžu upřímně říct, že se mi kniha docela líbila, i když nejsem tak nadšená jako ostatní. Nicméně podle zahraničních zdrojů je druhý díl lepší, takže se těším, až mi dojde. The People of Middle-Earth je dvanáctým a posledním svazkem Historie Středozemě, která žel nikdy nebyla přeložena do češtiny. Nicméně jsem se konečně rozhodla si ji postupně pořídit alespoň v angličtině. The Tournament at Gorlan je prvním dílem Flanaganovi nové série, která předchází ději Hraničářova učně. Knihu mám zrovna rozečtenou, a i když se zápletkou si autor moc nepohrál, je skvělé se vrátit do jeho světa a dělat společnost hraničářům a smát se jejich břitkému humoru. Znáte Julii Kagawu? Určitě znáte. The Lost Prince je prvním dílem další její série, která si za hlavního hrdinu vzala bratra Meghan. A protože jsem se nemohla s Férií jen tak rozloučit, rozhodla jsem se knihu pořídit. Trochu mě zarazilo, když mi přišlo jiné vydání než to, co jsem objednala. I když je docela povedené, nálepka "the next twilight" je opravdu nemístná, 



No a posledními přírůstky jsou poslední tři díly Harryho Pottera v angličtině s těmito nádhernými obálkami. Pátý díl jsem si koupila sama a dva poslední díly jsem dostala od přítele k narozeninám, čímž mi zkompletoval celou sbírku. Teď už jen je přečíst. Ale to si nechávám se dlouhé zimní večery s čajem a dekou.

A jaké byly vaše přírůstky? :)






29 komentářů:

  1. Úžasné kousky :-). Pěkné čtení ti přeji.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné kousky :) Dvůr trnů a růží mám doma nachystané na čtení - to je můj přírůstek v září :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné přírůstky Baru, až skoro malinko závidím zkompletování této anglické série HP, po které také toužím :) Užij si krásné podzimní čtení a měj se nádherně :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné kousky, a doufám že brzo přeloží od Kagawi všechny, nějak se nám zasekly :-( Ps: Opravdu krásný blog. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak myslím, že se překladu jen tak nedočkáme. To by se toho muselo ujmout jiné nakladatelství. A děkuji :)

      Vymazat
  5. Pořídila jsi si hodně zajímavých knih. :) Dvůr trnů a růží jsem četla a už se těším na další díl, ale na rozdíl od tebe musím čekat na překlad. Mimochodem ty obálky Harryho Pottera jsou boží. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Krásne prírastky! Poriadne užívaj! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkné přírůstky, užij si jejich čtení! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Naozaj veľa kníh, to ej vážne super :-) Jasné, že najviac sa mi páčia potterovky, ale aj ostatné knihy vyzerajú super napr. od Maasovej či Tolkiena :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Nádhera, tolik knih. U mě bylo září hodně skromné :)
    Beauty of pink / Soutěž

    OdpovědětVymazat
  10. Ke čtení v angličtině se dokopávám už docela dlouho :D
    Červený vrch je naprosto pecka :3 Jo a Dvůr na mě také čeká :)
    Krásné přírůstky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně začni v angličtině číst, je to naprosto skvělé, i když někdy frustrující :D

      Vymazat
  11. Hah, moje přírůstky za září - nikde nic, pokud nepočítáme knihovny nebo věčné přísuny od kamarádů. :D

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, kdybych jich tolik nevyhrála, tak tam je také pěkné prd :D

      Vymazat
  12. Koukám, že máš také sbírku HP s tím nádherným "novým" přebalem. ^▽^ Pamatuji si, jak jsem se loni v prosinci bavila s prodavačem v Neoluxoru před koupí celého boxu. Byl z nich také nadšen, jen poukázal na jednu vadu, která mi přišla velice vtipná - Harry, zdá se, nestárne. ^▽^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty obálky jsou naproso krásný, pořád na ně koukám :D

      Vymazat
    2. A ty zlaté detaily! ♥

      Vymazat
    3. <3 <3 a ta vůně nové knihy :D

      Vymazat
    4. A tyhle voní tak krásně... ^▽^

      Vymazat
  13. Nádherné přírůstky, jeden lepší než druhý! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Páni...tolik přírůstků a hlavně tolik lákavých přírůstků :) Já si pořídit tolik knih nemůžu dovolit, ale závidím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja bych si jich tolik také nemohla dovolit, ale hodně jsem jich dostala a také vyhrála 😊

      Vymazat
  15. Páni, to je hodně knižních přírůstků a krásných, Já mám nového Harryho Pottera a pak jsem dostala pár starších knih od tety.

    OdpovědětVymazat
  16. Červený vrch paráda!!! Jamie přestože psala jen YA touto knihou přečila veškerá očekávání spoustě lidem. HP je nádherný, já mám zálusk na originál kožené vazbě, ale to je jaksi na zakázku :D Takže si sbírám ted postupně tu novou edici kreslené řady HP.
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu kreslenou edici bych také strašně chtěla, ale bylo by to mé třetí vydání a hlavně už bych na to neměla peníze, takže nic :D

      Vymazat
  17. Já asi jako jediný pohrdnu Harry Potterem a budu opěvovat Uličku tisíce květů.
    https://kurwaczytaj.wordpress.com/2016/08/04/ulicka-tisice-kvetu-gail-tsukiyama/

    OdpovědětVymazat

Created by Agata for WioskaSzablonów. Technologia blogger.