Unboxing 24


Zdravím všechny knihomoly,
dnes na mě doma čekala opět jedna zásilka. Tentokrát z Knihcentra, kde jsem si vybírala recenzní výtisk a byla jsem velice ráda, když jsem na seznamu tuto knihu našla. Možná Vás můj výběr až tak nepřekvapí, protože od jisté doby jsem na tyto knihy jaksi vysazená. Asi je to tím, že jsem místa, kde svoje příběhy prožívají hlavní hrdinové, navštívila a zamilovala si je. Takové příběhy ve mně vždy něco zanechají, tak snad ani tento nebude výjimkou.




Jedná se o novinku od nakladatelství Jota s nádhernou obálkou a snad i stejně dobrým příběhem.

Anotace:
Je jaro 1924 a Helena Montagu-Douglas-Parr právě přijíždí do Paříže, aby si zde léčila rozchodem zlomené srdce. Je připravena přijmout opojný půvab Města světel a nechává se vtáhnout do světa ztracené generace a okruhu amerických krajanů, s jejichž podporou nachází odvahu k realizaci svého snu – stát se umělkyní.
Jako Phoenix se Paříž znovu rodí z popela velké války a Helena si uvědomuje, že i ona se mění. Dobrá dívka, kterou kdysi byla, tak svědomitá a poslušná, vědoma si svého místa ve světě, je navždy pryč. Ale teď, když odhodila své staré já, kým se stane a kam patří? (Anotace převzata z Databáze knih)

14 komentářů:

  1. Moc hezké a ta fotka,jak ji máš vyfocenou s knihami od Metafory - to je opravdu krásná sbírka a tiše závidím :-) Hezké čtení přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Metafoře vychází parádní kousky, neskutečně prahnu po dalších beletrizovaných životopisech :)

      Vymazat
  2. Taky na mě čeká. Přeji, ať se líbí :)

    OdpovědětVymazat
  3. Knížku už mám za sebou a musím říct, že se mi líbila. Je to takový hezký, poklidný, oddechový příběh s úžasně vykreslenou atmosférou. Jednu vadu ale má, a tou je nadměrné množství chyb v české korekci, dost kazí celkový dojem :(
    Přeju, ať se knížka líbí a budu se těšit na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, na takové oddechové knihy jsem v tom správném rozpoložení, i když ty chyby v textu dokáží opravdu hodně pozlobit. Teď jsem četla jednu knihu od Moby, a tam jich bylo také požehnaně :/.

      Vymazat
  4. Moc hezká obálka a anotace nezní vůbec špatně. Ale já mam raději fantasy knihy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fantasy je u mě na prvním místě, ale sem tam si odskočím i jinam :D :)

      Vymazat
  5. Knihu poznám, čítala som recenziu a vyzerá zaujímavo. Veľmi sa mi páči obálka, ktorá je naozaj krásna :-) Príjemné čítanie prajem :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, téhle knihy máme v práci plno.. :) Jsem zvědavá, jak se ti bude líbit, pokud ano, tak bych o ní začala uvažovat :D

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to vubec neznam, ma to ale krasnou obalku...

    OdpovědětVymazat

Created by Agata for WioskaSzablonów. Technologia blogger.