Knižní přírůstky - listopad 2016


Zdravím všechny knižní i neknižní nadšence,
máme tu opět konec měsíce a to znamená jediné, podívat se jaké knihy mi přibyly do knihovny. První polovina měsíce byla na knihy dost mizerná, takže jsem počítala s tím, že vám zde budu představovat jen tak tři kousky. Ale pak přišel zlom a já jsem nakonec nastřádala devět knih. Nakonec si ale říkám, že na kvantitě nezáleží, mnohem důležitější je kvalita, se kterou to ale v listopadu nebylo vůbec špatné. Tak se pojďme těmto knihám podívat trochu na zoubek :).


Císařovy čepele jsem si koupila hned na začátku měsíce, byl takový pochmurný den a já jsem zrovna neměla dobrou náladu. No a najednou jsem šla kolem knihkupectví. A znáte takový ten pocit, když si prostě musíte nějakou knihu odnést? No tak ten jsem přesně pocítila :D. Královna ohně je pro mě jedna z nejočekávanějších knih tohoto roku, je to závěrečný díl série Píseň krve od Anthony Ryana, a já jsem opravdu zvědavá, jak si s knihou poradil. Nicméně jsem se k ní bohužel ještě nedostala. 


Pak jsem byla vybrána v recenzním konkurzu na Páté evangelium, které podle anotace slibovalo opravdu velké dobrodružství plné tajemna a záhad. Nic takového ale kniha nakonec nenabídla, i když můžu říct, že zklamaná jsem nebyla. Recenzi si můžete přečíst tady. Nakonec jsem si řekla, že u detektivek chvíli setrvám a pustila se do Svatého příkazu, na obálce knihy je sice psána irská detektivka, ale detektivní zápletka v tomto případě ustupovala do pozadí před psychologií hlavních postav. Recenze bude na blogu zanedlouho. 


Byla jsem velice ráda, že jsem se tak rychle dostala k Cechu objevitelů, z pošty se kniha pěkně pronesla, z části proto, že má skoro osm set stran. I přesto se ale četla velice rychle a moje dojmy si budete moci již brzy přečíst v recenzi. Dívka, která se dotkla nebe nám už doma nějakou dobu ležela. Koupila si ji mamka, ale po dočtení nebyla moc nadšená. Nakonec se rozhodla, že knihu prodá, tak jsem se obětovala a ujala se jí :D ..


Nakonec se mi tu sešly dvě pařížské krásky. Pařížský polibek je z dílny Metafory a jedná se o další velice povedený beletrizovaný životopis. Část příběhu je zakořeněna v historii a zbytek je opředen mlhou fikce. Je to spíše taková jednohubka, která pohladí po duši. Recenzi si můžete přečíst tady. Měsíční svit nad Paříží jsem ještě nečetla, ale obálka je skvostná. Myslím, že to bude obdobný příběh, který nabízí Pařížský polibek. Je zajímavé, že všechny ženy, které byly nějakým způsobem zlomené či odmítnuté se vydávají do Paříže.


Artušův pád jsem dostala, a snad z celé hromádky z něj mám největší radost. Doplňuje moji, už tak dost velkou tolkienovskou sbírku a já se nemůžu dočkat, až se do ní pustím. Snad se mi to podaří co nejdříve, protože nechat ležet jen tak takovou knihu se nevyplácí :D

A jaké knihy jste si za listopad pořídili vy?






22 komentářů:

  1. Pekne knihy a je skoda ze zrovna si mela smolnou ruku v detektivkach a to vim,ze je moc nectes 😂
    Jinak názory na ne mam uplne stejne :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, nemůžu říct, že bych přímo měla smolnou ruku, protože to až tak špatné nebylo, průměrné to ano, ale jsou i horší. A vidíš, to jsem se do toho pustila s takovou vervou :D

      Vymazat
  2. Krásný bichličky! Po Cechu objevitelů pokukuju, hrozně mě láká!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, úplně se tetelím blahem, že jsou tak tlusté :D

      Vymazat
  3. Krásné přírůstky :-) Pobavila mě tvá "oběť" v podobě ujmutí se knihy :D

    OdpovědětVymazat
  4. I já svou knihovnu rozšířila o Královnu ohně, ještě je sice nedotčená, ale fakt se na ni těším :-) A Měsíční svit nad Paříží jsem četla, docela dobrá kniha, a souhlasím s tím, že obálka je povedená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ji ještě číst nezačala, protože vždy sáhnu po něčem jiném, ale věřím, že to brzy přijde :)
      Já jsem Měsíční svit dočetla a bylo to milé, jednoduché a v konečné fázi nic moc extra. Čekala jsem hlavně odhodlanou hlavní hrdinku. Ale ona byla spíš taková odtažitá, světem jakoby nepoznamenaná.

      Vymazat
  5. Pekné kúsky.Najviac ma zaujala kniha Měsíční svit nad Paříží :)

    OdpovědětVymazat
  6. Nadherne knihy. Ja dneska na Cisarovy cepele koukala v praci a premyslela, jestli ji sbalit nebo ne...

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkné přírůstky, mě asi nejvíc lákají Císařovy čepele a Královna ohně :)

    Lory Humble × TICHÝ ODPOR

    OdpovědětVymazat
  8. Jéé poslednú knihu ti závidím, tiež by som ju chcela :D Rovnako si chcem prečítať aj sériu od Ryana, tak hádam sa k nej dostanem. Celkovo samé krásne prírastky :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Nádhera :) Samotnou mě moc láká Měsíční svit nad Paříží. Užij si ty zatím nepřečtené a měj se báječně, Baru! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Super sbírka :) Já jsem si koupila "Ten, kdo stojí v koutě" a pak nějaké v levných knihách :)

    OdpovědětVymazat
  11. Krásné přírůstky :)
    V plánu sice žádné nemám, ale přeji Ti pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  12. Píseň krve mě začíná lákat a Cech objevitelů mám také doma. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Krásné knihy :)
    Ano, znám velmi dobře ten pocit, když si musíš z knihkupectví odést nějakou knihu. Já koupila celkem 5 knih psaných česky, z toho 2 nejsou pro mě, dvě knihy mi přišly z book depository (díky ti, že o téhle stránce vím a taky děkuji, jak jsi mi ochotně odpovídala na zprávy, které jsem ti ohledně toho psala na databázi knih ^^) … no a jeden křížovkářský slovník babičce na Vánoce :D to jsou všechny mé přírůstky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak jsem ráda, že knihy z Book Depository úspěšně chodí, já teď na čtyři také čekám, tak snad budou mí také úspěšnou cestu :D ..

      Vymazat
  14. Samé krásné kousky. Sama jsem četla Měsíční svit nad Paříží, což je takový milý, oddechový příběh, takhle před Vánoci zcela ideální :) A největší radost by mi, stejně jako tobě, udělal Tolkien, určitě si ho budu muset také pořídit.
    Měj se krásně, Barů :)

    OdpovědětVymazat

Created by Agata for WioskaSzablonów. Technologia blogger.