Dnes doporučuji 11

Zdravím knihomolové,
jsou to už tři měsíce, kdy rubrika Dnes Doporučuji tak trochu zeje prázdnotou. Přiznávám se dobrovolně a bez mučení, že jsem na ni částečně zapomněla. Navíc jsem na většinu knih psala recenze a nebyl tu prostor pro další doporučení, ve kterých bych se jen opakovala. Do tolkienovské sbírky mi ale přibyl další skvělý kousek, který Vám chci touto cestou trochu přiblížit.

J.R.R. TOLKIEN - PAN BLAHOŠ 

Klady

- grafické zpracování
- zachování původní předlohy (dvojjazyčný text)
- nádherné ilustrace z dílny J.R.R. Tolkiena
- jednoduchý a milý pohádkový příběh pro nejmenší, kterým nepohrdne ani starší čtenář
- pozornějšímu čtenáři neunikne provázanost se Středozemí
- skvělá práce fantazie a představivosti
- nenucenost
- originalita
- inspirace vlastní příhodou s novým automobilem

Zápory

- formát knihy
- nebyla bych proti delšímu a dalšímu dobrodružství Pana Blahoše




12 komentářů:

  1. Tahle kniha se mi prostě líbí. Je to něco jiného, než jsem dosud četla a to provedení, to prostě wau.!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To provedení je opravdu nádherné, vždycky když jdu kolem, tak nakouknu dovnitř :D

      Vymazat
  2. Souhlasím s tím, že kniha je pro děti, ale i když je mi 22 let knihou nepohrdnu ani já.. :D Jinak s tou provázanost se Středozemí musím jen a jen souhlasit.. A také nesmím zapomenout na to, že každý člověk, který má Tolkiena alespoň trochu rád by tuto knihu měl mít ve své knihovně, protože je to i skvělý doplněk jak rozjasnit svou knihovnu! :) Jsem ráda, že jsi si do této rubriky vybrala tuhle tu knihu.. ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se na té pohádce strašně líbí, jak je jiná s ohledem na ostatní pohádky. Jak je nenucená, jednoduchá, ale přesto kouzelná a poutavá :)
      Mimochodem v pátek jsem šla do knihkupectví a asi po desáté jsem v ruce držela tuto knihu: Hádanky a hlavolamy ze světa Středozemě a vždy jsem ji zase vložila zpátky, protože mi přišlo, že za to ta kniha nestojí. Co na ni říkáš? Setkala si se s ní?

      Vymazat
    2. A ty obrázky jsou kouzelné.. S knihou jsem se už setkala, ale upřimně stále váhám zda si ji koupit, protože mi přijde zvláštní není od Tolkiena, i když je jeho Středozemí inspirovaná, ale je to jako se spousty knih k Harrymu Potterovi, některé jsou poučné, ale jiné mohou i zklamat.. :( I když já teď na internetu koukám po knize "Tolkien: Zákulisí Pána prstenů" - a váhám zda si ji koupit v knihkupectví jsem ji zatím neviděla, ale na netu ano, ale přesto stále váhám.. ;))

      Vymazat
    3. Já na ni budu zveřejňovat recenzi. O Tolkienovi už ale byly napsaný lepší knihy než tato. A protože byla vydána ještě před Silmarillionem, je značně omezená. Něco mi přinesla, to ano, na stranu druhou se autor hodně odchyluje od tématu a to mi vadilo. Tato kniha je hodně stará a v bazaru ji sezenes klidně i za 40 Kč 😊

      Vymazat
  3. Kniha vyzerá skutočne krásne, hoci neviem či by ma príbehovo až tak zaujala. Každopádne rada by som ju niekedy dostala do ruky, obzrela si ju a prečítala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pořád je to pohádka, která se Pánu Prstenů nevyrovná, ale třeba ji za chvíli budeš číst svým dětem :) :D

      Vymazat
  4. Vypadá fakt krásně. Ale v knihkupectví jsem ji ještě nezahlédla. Snad si na ni vzpomenu příště...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem jí dlouho odolávala a upřímně i trochu vzdorovala, protože jsem od Tolkiena nechtěla číst pohádky (neptej se proč, protože já to nevím), ale nakonec jsem ráda, že jsem si ji pořídila :D

      Vymazat
  5. Krásné grafické zpracování. Možná časem si jí přečtu.

    PS: Jsem zpět na blogu.

    OdpovědětVymazat
  6. Kniha vypadá zajímavě :)

    http://katiehoral.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Created by Agata for WioskaSzablonów. Technologia blogger.