Vychází v zahraničí - březen 2017


Zdravím knihomolové,
také jste se ani nenadáli a únor byl téměř pryč? Pro mě byl únor velice zvláštní měsíc. Společně s lednem tyto dva měsíce, které začínají nový rok, nemám vůbec ráda. V únoru jsem se po půl roce vrátila do školy (vůbec to nebyl šok), abych započala svůj úplně poslední semestr jako student. Nesl se v duchu chaosu, nových informací, absolutoria a samozřejmě závěrečné práce (nekonečné práce). Nakonec se mi tyto školní dny vcucly do jednoho velkého stereotypu a únor mi téměř utekl pod rukama, což je docela paradox, protože stereotyp a rychle utekl, moc nejdou dohromady.
Ale teď už dost žvanění o škole, pojďme se raději podívat, jaké úžasné kousky mě zaujaly v březnu. 

Strange the Dreamer: Laini Taylor, předpokládané datum vydání: 28. března
The Bone Witch: Rin Chupeco, předpokládané datum vydání: 7. března
Hunted: Meagan Spooner, předpokládané datum vydání: 14. března
Blood Rose Rebellion: Rosalyn Eves, předpokládané datum vydání: 28. března

Strange the Dreamer s nádhernou obálkou spadá do žánru Young Adult a už podle anotace má velký potenciál. Bude se jednat o příběh pojednávající o válce mezi lidmi a bohy, záhadném městě, mystickém hrdinovi a dívce. Jsem zvědavá, jak bude takový příběh pojat.
The Bone Witch, jak už samotný název napovídá, se zaměří na život jedné čarodějnice, která je jiná než ty ostatní. Takže tu máme opět hrdinku, která je něčím výjimečná. Jsem opravdu zvědavá. Prý by se kniha mohla líbit fanouškům Leigh Bardugo.
Hunted je dalším příběhem na motivy pohádky Kráska a zvíře. Těchto retelingů je teď všude tolik, že se bude muset autorka opravdu hodně snažit, aby vybruslila ze stereotypu. Příběh je více méně jasný, snad ho autorka vyzdvihne světem a prostředím.
Dále tu mám něco pro fanoušky Rudé královny. Blood Rose Rebellion bude postavená na stejných základech jako výše zmíněné série. Takže pokud se Vám nelíbila Rudá královna, buď po této knize ani nesáhnete, nebo to naopak zkusíte a zjistíte, že je mnohem lepší.

The Song Rising: Samantha Shannon, předpokládané datum vydání: 7. března
A Crown of Wishes: Roshani Chokshi, předpokládané datum vydání: 28. března
The Mermaid's Daughter: Ann Claycomb, předpokládané datum vydání: 7. března
Shadow Run: Adrianne Strickland a Michael Miller, předpokládané datum vydání: 21. března

Fanoušci Samanthy Shannon budou jistě v sedmém nebi, protože v březnu vychází už třetí díl série Kostičas. Já jsem začala a skončila u prvního dílu, protože mě vůbec nenadchla ta myšlenka hierarchie světa. Nicméně The Song Rising je velice očekávanou knihou.
A Crown of Wishes je druhým dílem série The Star-Touched Queen. Nečetla jsem zatím ani první díl, ale velice potom toužím. Tuto sérii velice doporučoval i Christopher Paolini, takže o to víc si ji chci přečíst. Navíc ta obálka ...
The Mermaid's Daughter je překvapivě dalším retelingem. Myslím, že Vám ani nemusím sdělovat, jaký příběh bude v knize převyprávěn (Malá mořská víla), ale v moderním světě.
Nezapomněla jsem ani na milovníky sci-fi příběhů. Shadow Run je prvním dílem série Kaitan Chronicles. I když zrovna nejsem milovník tohoto žánru, příběh, který se bude zakládat na politice a nadvládě v galaxii, by mohl být velice povedený. Nečekejte ale žádnou politickou smršť, pořád se jedná o YA.

Forever or a Long, Long Time: Caela Carter, předpokládané datum vydání: 7. března
Things I Should Have Known: Claire LaZebnik, předpokládané datum vydání: 28. března
You're Welcome, Universe: Whitney Gardner, předpokládané datum vydání: 7. března
Edgar and Lucy: Victor Lodato, předpokládané datum vydání: 7. března 

Forever or a Long, Long Time je příběhem o hledání ztracené minulosti prostřednictvím sourozenců, kteří nikdy neměli skutečný domov. Aby mohli utvářet svoji budoucnost, musí se dostat na úplný začátek.
Things I Should Have Known je vtipným příběhem o první lásce, škole, ale také autismu a lásce mezi sourozenci.
You're Welcome, Universe je dalším příběhem pro mládež. V této knize budou hlavní otázkou rozhodně vztahy, láska, přátelství a grafity.
Mrazivá obálka dalšího velice zvláštního a vzrušujícího příběhu, který nese název Edgar a Lucy. Kniha svým příběhem na první pohled tak trochu klame.

Dirty Filthy Rich Men: Laurelin Paige, předpokládané datum vydání: 27. března
Firestorm: Donna Grant, předpokládané datum vydání: 7. března
New York 2140: Kim Stanley Robinson, předpokládané datum vydání 14. března
The Women in the Castle: Jessica Shattuck, předpokládané datum vydání: 28. března

Dirty Filthy Rich Men, jak už obálka tak trochu napovídá je příběhem o sexu, lásce, moci a samozřejmě o špinavých mužích (v jistém slova smyslu). Navíc od velice známé a oblíbené autorky.
Firestorm je už desátým dílem série Dark Kings a obálka opět může napovědět, o jaký typ příběhu se bude jednat. Je jasné, že důležitou součástí bude temnota a fantasy.
New York 2140 zaujímá už na první pohled. Velice aktuální otázka aneb kde budeme v roce 2140. To vše autor ukazuje na jednom z nejvýznamnějších měst na světě.
A poslední knihou, která dokáže zaujmout jak obálkou, tak příběhem je The Women in the Castle, který se odehrává během druhé světové války. Kniha bude nabízet hned tři dějové linky, které obstarají tři vdovy. Jak budou jejich příběhy propletené, a co budou muset obětovat na pozadí této krvavé a nespravedlivé doby?

Zdroj obálek a informací: Goodreads

14 komentářů:

  1. Všechny obálky jsou opravdu povedené :) Možná si některou knihu jednou přečtu.

    http://katiehoral.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Mě zaujala kniha Strange the Dreamer a pak asi Hunted, takže další knihy na seznam.. :P :D

    OdpovědětVymazat
  3. The Song Rising 😍 Moc se těším, v září vyjde česky, takže počkám na překlad 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem sérii nepropadla. Ale co si tak pamatuji, tak vím, že jsem propadla Strážci (jmenoval se tak? :D)

      Vymazat
  4. Téééda! Knihy vypadají fakt báječně. Ale na české vydání si asi budeme muset ještě chvilku počkat. ;) Každopádně se moooc těším. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě ano, navíc ne všechny vyjdou i u nás, bohužel.

      Vymazat
    2. Tak to mě dost mrzí. Ale uvidíme, co si pro nás překladatelé připraví. :)

      Vymazat
  5. Jééé hromada krásnych kníh a tie nádherné obálky :D Napríklad Hunted vyzerá krásne, ale kto vie, či sa autorke podarí mať trochu originálny príbeh. Zaujala ma aj kniha Bone witch :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bone Witch mě také velice zaujala, hlavně ta obálka. Třeba se k ní obě v brzké době dostaneme :)

      Vymazat
  6. Páni, ty obálky jsou jedna krásnější než druhá.
    Opravdu slibně vypadá Bone Witch a taky jsem zvědavá, jak si autorka poradí s další kráskou a zvířetem v Hunted :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  7. Plno krásných knih, to je mučení, už v únoru jsem utratila za knihy majlant :D, koupila jsem si jich 6. A koukám, že v březnu budu pokračovat :D.

    OdpovědětVymazat
  8. Opět nálož naprosto nádherných knih. Doufám, že aspoň zlomek z nich vyjde v češtině. Konkrétně Hunted, The Mermaid´s Daughter a Bone Witch vypadají skutečně dobře :)

    OdpovědětVymazat

Created by Agata for WioskaSzablonów. Technologia blogger.