Knižní přírůstky - Únor 2017

Zdravím knihomolové,
ano, už jsem to udělala zase, i když jsem se velice snažila, schovávala peněženku, skřípala zuby, a dokonce na nějakou dobu svěřila platební kartu do péče někomu jinému. Ono je to ale stejně na nic, když člověk zná přihlašovací údaje do internetového bankovnictví, a ty nemůže zapomenout. Každý měsíc je to boj, který prohrávám. S každým nákupem moje peněženka pláče, ale moje knihomolské srdce plesá. Dá se s tím efektivně bojovat? Nemyslím si. Zkoušela jsem to? Ano! Budu to zkoušet dále? Pravděpodobně...

Měsíc únor jsem začínala v jedné facebookovské fantasy skupině s dotazem na nějakou pořádnou fantasy, kde je hlavním námětem severská mytologie. Za poslední dobu jsem si zamilovala seriál Vikingové a tato oblast severu mi byla vždy tak nějak blízká a přitahovala mě. Přes mnohá doporučení jsem si nakonec vybrala trilogii Vlčí věk a bacha, protože je od českého autora Jaroslava Mosteckého. Mám docela velká očekávání, takže se nemohu dočkat, až se do série pustím. Někde ale ještě musím schrastit třetí díl, ach jo :D
Dále tu mám poněkud opožděný dárek k Vánocům od mamky. Další dva kousky do sbírky Historie Ardy od J.R.R. Tolkiena. Už jsem se dostala na číslo šest a jsem v polovině. Nicméně sehnat další díly bude poněkud náročnější a asi mě to finančně pěkně vyždímá. Ale na druhou stranu si chci tuto sérii zkompletizovat. Pořád je to Tolkien, můj nejoblíbenější spisovatel, Středozem a láska na celý život. Zkoumání, objevování a nacházení nových aspektů tohoto světa. Je to zaručená kvalita, kterou jen tak neopustím.
Neviditelnou knihovnu mám k recenzi, kterou můžete čekat velice brzy. Tato kniha a vlastně i celý příběh je jedna velká zvláštnost. Autorka totiž splácala kde co dohromady, a chvíli to funguje, chvíli čtenář zase kroutí hlavou. Příběh lehce připomíná Flynna Carsena, je akční, plný překvapivých momentů, napětí a zrádné předvídatelnosti. Autorka mě velice překvapila stylem psaní, protože, i když se jedná o prvotinu, napsáno to bylo velice dobře. Místy sice zacházela do zbytečných detailů, ale bylo to čtivé a netypické. 
Vysoká hra je dalším recenzním výtiskem. Docela mě překvapilo, když jsem zjistila, že se jedná o 11. díl rozsáhlejší série, protože jsem to vůbec netušila. Příběh ale může dost dobře stát i samostatně. Nicméně jde vidět, že to píše žena, protože i když se jedná o různé tajné agentury a služby, chybí tu veškerá infrastruktura, příběh je poněkud banální (skoro žádný příběh to nemá) a jde vlastně jen o dvě postavy, které se snaží vyrovnat s minulostí. Styl psaní je poněkud, nechci úplně říkat, že amatérský, ale autorka se velice často opakuje a používá stejná spojení i fráze. Jako jednohubka s příměsí erotiky, u které čtenář opravdu nemusí přemýšlet, to ale stačí.
V případě této knihy si nejsem vůbec jistá. Viděla jsem zatím pouze film, který mě ke konci doslova nudil. Když jsem na další FB skupině - Knižní výměny vystavila svoji nabídku knih k výměně, kontaktovala mě jedna slečna se svým seznamem knih, ze kterého jsem si právě vybrala tuto knihu. Jsem na ní velice zvědavá, i když tak úplně nevím, co mám přesně očekávat. Četl někdo?
Další beletrizovaný životopis od Metafory byl takovým únorovým překvapením. Nečekala jsem, že mě tento příběh tak neskutečně osloví. Prostředí vědy, matematiky a fyziky jsem nikdy neměla v oblibě, ale zde to sedne jak prdel na hrnec. Navíc hlavní hrdinku si prostě musíte oblíbit hned od začátku. Její boj, hledání cesty, vášeň, láska a věda. Opovrhování společnosti kvůli vzdělanosti žen. Opravdu to stojí za hřích.
O Antibohyni jste měli možnost soutěžit na mém FB profilu Bookish Dream. Samotná tematika mytologie mě také velice zaujala, takže jsem si řekla, proč si ji také nepořídit. Knihu jsem ještě neměla možnost číst, ale velice se na ni těším. 
A poslední knihou je první díl série Prachmistři. Měla bych si zrušit instagram, protože tam člověk najde tolik inspirace, že to ani možné není. Tuto inspiraci ale nakonec stejně vždy odnese moje peněženka. No, ale jak jsem mohla odolat, když jsem kolem ní šla v knihkupectví? Skoro mi do té ruky skočila sama, a vracet ji zpět na poličku? Nesmysl.

A jaký byl Váš knižní i neknižní únor?

26 komentářů:

  1. Juuj, tak to máš krásny prírastky s krásnymi obálkami! Poriadne si ich vychutnaj :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásne prírastky, nikdy sa nedá úplne odolať kúpe nových kníh :D Antibohyně mi nedávno tiež pribudla, som na ňu zvedavá :D Neviditeľnú knihovnu mám vo wishliste a rada by som si ju prečítala, anotáciou a z recenzií blogerov mi tiež pripomenula Flynna :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také, doufám, že to bude něco na styl Percyho :D .. Doufám, že se k ná dostaneš, protože ta kniha je opravdu hodně zvláštní :)

      Vymazat
  3. Zajímavé kousky :) Já za uplynulý měsíc pořídila 6 knih :)
    Těším se na tvé recenze :)

    OdpovědětVymazat
  4. Páni, nádherné knihy. Užij si čtení ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Tři díly série Vlčí věk mě teď taky čekají, zítra rozečítám první díl. A Neviditelnou knihovnu jsem dnes dočetla a moc se mi líbila :) Antibohyni mám doma taky, ale ještě jsem se k ní nedostala :)

    OdpovědětVymazat
  6. Krasne prirustky, hlavne Tolkien... asi se budu muset konecne kouknout na nejake dalsi knihy od nej :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já ti ho budu muset přestat doporučovat, už jsem s tím asi otravná :D

      Vymazat
  7. Mně přibyly v únoru dvě... jednu jsem dostala k svátku a druhou na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  8. Einsteina mam a tesim se na nej. Celou tuhle serii beletrizovanych zivootopisu od metafory miluju. A Neviditelnou knihovnu bych si chtela taky poridim :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš se rozhodně na co těšit, protože ten příběh je naprosto pohlcující. Většina beletrizovaných žicvotopisů od Metafory mě chytla za srdce, především Mrs. Poe či Létala jsem za sluncem :)

      Vymazat
  9. Pěkné přírůstky :) Já myslím, že to máme marné, my s tím kupováním knih nepřestaneme, je to jak droga :) Přeji hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, myslím, že dokud bude za co nakupovat, tak pořád nakupovat budu a nic mi nepomůže, ani schovaná peněženka, ani zabavená karta :D

      Vymazat
  10. Hele co se u tvých knih musí nechat jsou obálky. Každá tvá kniha, která by se mě příběhem nelíbila má neuvěřitelně propracavané obálky. Paráda!

    OdpovědětVymazat
  11. Zajímavé knižní přírůstky, mají náhdeherné obálky, nejvíce mě zaujala Neviditelná knihovna, možná i proto, že jsem si četla její obsah, když mi přišlo oznamko z knih, těším se na recenzi a samozřejmě i ostatních krásných knih.

    OdpovědětVymazat
  12. Já no to řeknu jen: Páááááni! :-D Ještě štěstí, že jsem momentálně zaneprázdněná školou, protože jinak bych taky nakupovala, i když asi ne v takovém množství jako Ty :-D
    Máš ale krásné kousky, Baruš. Opravdu jsi mě inspirovala a těším se na recenze knížek ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě je jedno jak jsem zaneprázdněná, nakupuji i tak a škola je taková má berlička, protože si vždy řeknu: "áááá tak tohle se mi povedlo, tak to bych se měla odměnit knihou" :D Takže už abych ji konečně dodělala.
      Děkuji moc :)

      Vymazat
  13. Koukám, že tentokrát máme podobné úlovky. :) Neviditelná knihovna a Einstein se mi líbily. Vysoká hra mě hodně zklamala a Antibohyně u mě též čeká na přečtení. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vysoká hra mě také zklamala, chyběla mi tam jakákoliv infrastruktura a zázemí. Autorka se pořád opakovala a kromě "rozervanosti" dvou postav se tam více méně nic neřešilo.
      Knihovna byla docela fajn a Einstein si mě dostal :)

      Vymazat
  14. Nádhera, nádhera... strašně ti závidím :)
    Většinu z knížek znám, ale četla jsem jen zlomek - přesněji jen Antibohyni a věř mi, že ta opravdu stojí za to! Hrozně moc se z tvého výběru těším na Příslib krve, ale čekám, až se ta moje peněženka alespoň trochu naplní :)

    OdpovědětVymazat

Created by Agata for WioskaSzablonów. Technologia blogger.