Vychází v zahraničí - duben 2017


Zdravím všechny knižní červíky,
březen, měsíc knih, je opět za námi. Je neuvěřitelné, jak ten čas letí, potřebovala bych ho na chvíli zastavit a číst, číst a číst. V březnu nás potkalo spoustu zajímavých knižních akcí od Velkého knižního čtvrtku až po Tolkien Reading Day. Teď je ale čas začít se soustředit na nadcházející měsíc duben, kdy vychází plno skvělých knih.

Skullsworn: Brian Staveley, předpokládané datum vydání: 25. dubna
Book of the Ancestor - Red Sister: Mark Lawrence, předpokládané datum vydání: 4. dubna
Talon - Legion: Julie Kagawa, předpokládané datum vydání: 25. dubna
Newt Scamander: Cinematic Guide: Felicity Baker, předpokládané datum vydání: 6. dubna

Ti, jež si zamilovali Briana Staveleyho a jeho sérii Kronika Netesaného trůnu budou určitě nadšení, když jim sdělím, že se autor do tohoto světa opět vrací. Skullsworn je samostatně stojící příběh, jehož hlavní hrdinkou bude dívka, vražedkyně, kněžka Pyrre, která je od brzkého věku učena zabíjet. Nadšení budou i fanoušci Marka Lawrence, kterému vychází první díl nové série. Mark je velice známý tím, že si za své hrdiny vybírá pokřivené, mladé charaktery. Ani v tomto případě se nejedná o výjimku - Red Sister přichází. Do třetice ani Julie Kagawa není neznámá autorka. Na svědomí má série Železná víla a Talon. Legion je již čtvrtým dílem série Talon, u nás jsme se dočkali zatím pouze prvního dílu. Fanoušky kouzelnického světa potěší, že se do světa dostane další kniha. Tentokrát jsou to opět Fantastická zvířata, která budou mít pouhých 64 stran. Takže další tahačka peněz.

Shattered Realms - Shadowcaster: Cinda Williams Chima, předpokládané datum vydání: 4. dubna
Spindle Fire - Spindle Fire: Lexa Hillyer, předpokládané datum vydání: 11. dubna
Given to the Sea: Mindy McGinnis, předpokládané datum vydání: 11. dubna
Greatcoast - Tyrant's Throne: Sebastien De Castell, předpokládané datum vydání: 20. dubna

Shadowcaster je již druhým dílem série Shattered Realms, která byla v zahraničí přijata velice pozitivně. Příběh je šablonou běžných Young Adult příběhů. Hlavní hrdinka je dědička trůnu, ale více než život u dvora, miluje meč v ruce. Její země je však zmítaná válkou a ona se o ni musí postarat. Spindle Fire a první díl stejnojmenné série je příběhem, můžeme klidně říci dalším retelingem na Šípkovou Růženku s tím rozdílem, že tato Šípková Růženka není jedináčkem, ale má sestru. Tato plánovaná duologie plná víl má určitě potenciál. Given to the Sea je dalším příběhem v zástupu snad nikdy nekončících Young Adult příběhů. Obálka je na první pohled prostě skvostná, ale bude i samotný příběh? A jako další tu máme Tyrant's Throne, což je už čtvrtý dál série Greatcoast od kanadského spisovatele. I když je obálka poněkud zvláštní, série mě velice zaujala, takže se asi poohlédnu po prvním dílu.

Soul Stealers - A Soul to Take: Emily Taylor, předpokládané datum vydání: 4. dubna
72 Hours: Bella Jewel, předpokládané datum vydání: 4. dubna
Long Black Veil: Jennifer Finney Boylan, předpokládané datum vydání: 11. dubna
The Stars are Fire: Anita Shreve, předpokládané datum vydání: 18. dubna

Svět se změnil, démoni teď žijí v našem světě, jsou integrováni do společnosti pomocí vládních programů a chtějí mír. To vše v A Soul to Take. Tohle zní zajímavě i podivně zároveň, uvidíme, co z toho nakonec vyleze. 
Osud horší než smrt. Tak zní jeden z úvodních popisů knihy 72 Hours. Příběh, jenž se zakládá na šílené lovící hře ještě šílenějšího masového zabijáka. Muž a žena v lese, 72 hodin a hon. Už jen z toho běhá mráz po zádech. 
Long Black Veil je historickou fikcí o tom, co se přihodí, když Vás začne stíhat minulost, která může mýt velký vliv i na vaši rodinu. Jak si se vším poradí Judith Carrigan? 
Silný příběh se bude skrývat pod nádhernou obálkou knihy The Stars are Fire. Jak zákeřné a zničující mohou být požáry po měsících sucha? O tom se přesvědčí těhotná Grace a její přítelkyně Rosie. 

Over the Hills and Far Away - The Life of Beatrix Potter - Matthew Dennison, předpokládané datum vydání: 4. dubna
The Shadow Land: Elizabeth Kostova, předpokládané datum vydání: 11 dubna
The Widow of Wall Street: Randy Susan Meyers, předpokládané datum vydání: 11 dubna
Winter Tide: Ruthanna Emrys, předpokládané datum vydání: 4. dubna

Beatrix Potter je velice známá anglická spisovatelka, ilustrátorka a milovnice přírody. Je známá především knihami pro děti. Kniha The Life of Beatrix Potter je určená fanouškům, které zajímavá, co vše se skrývalo za pohádkovými postavami, a jaká Beatrix vlastně byla. Velice zajímavý příběh skrývá i obálka knihy The Shadow Land, jejíž děj se odehrává v Bulharsku. Mladá Američanka Alexandra sem přijíždí, aby se vypořádala se ztrátou svého bratra. Při pomoci staršímu páru do taxíku ale Alexandra zjišťuje, že si ponechala jedno zavazadlo, které jí nepatří. V něm nalezne urnu s popelem... The Widow of Wall Street je dalším příběhem, jehož děj je zasazen do vyšší společnosti, která je plná skandálů, viny ale i lásky a tajemství. Touha po moci je někdy ale velice zrádná.
Winter Tide je zatím poněkud záhadná a zvláštní kniha. Soudím tak podle anotace a zařazení žánru. Do kontaktu zde totiž přijde jak horor, tak fantasy a sci-fi se světem během Studené války.

Tak co, vybrali jste něco?
Zdroj obálek: Goodreads

10 komentářů:

  1. Bože, nestíhám číst knížky které vyšly a ony vycházejí pořád nové a nové. Zatím jsem si žádnou výše zmíněnou nevybrala, ale třeba se mi časem nějaká zalíbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já bych si vybrala hned tu první, už jen proto, že autor je naprosto skvělý vypravěč <3 :) .. A tohle je pouze výběr z dvou seti, se kterými jsem pracovala, takže jich vychází ještě mnohem víc.

      Vymazat
  2. Nooo, vypadá to zajímavě. Tak uvidíme, co nám přinesou české překlady. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé toľko zaujímavých kníh vychádza, som rada, že robíš tento prehľad, aspoň viem čo je nové v zahraničí, keďže mnohé knihy sa prekladu nedočkajú :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, škoda, že se některé knihy překladu nedočkají. Já upřímně doufám v Briana Staveleyho, protože jsem si jeho styl psaní hodně oblíbila :)

      Vymazat
  4. Ono od Rowlingové je to sice tahacka peněz,ale knížky mam rada. Zatim jsem nebyla zklamaná :) ale ještě jsem nečetla poslední dil :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono záleží na tom, jestli ta kniha za to opravdu stojí. Třeba ty velké - Bestiář, Filmová kouzla jsou nádherně zpracované, ale tahle bude mít tak 64 stránek, takže asi nic moc :) :D

      Vymazat
  5. The stars are fire zní fakt dost zajímavě, ono všechny určitě budou. Chtělo by to prostě víc času :D :)

    OdpovědětVymazat
  6. Zajímavé knížky a i když stále zbožňuji vše kolem HP, knihu o zvířatech vynechám.

    OdpovědětVymazat

Created by Agata for WioskaSzablonów. Technologia blogger.