Novinky v knihovně - Červenec 2017

Zdravím knihomolové,
po měsíci je opět čas podívat se na to, jaké nové knihy se mi uhnízdily v knihovně, jak v té reálné, tak v té "imaginární" mého nového, věrného přítele Kindla. Červenec nebyl na knihy zrovna moc bohatým měsícem, přišlo mi, že moc knih, po kterých by moje srdce toužilo, nevyšlo. Takže jsem alespoň adoptovala pár kousků, po kterých už jsem dlouho toužila. Nakonec jsem ani neměla pořádně čas číst. Buď jsem v práci, což mi zabere celý den, nebo se věnuji rodině, kamarádům. Už dva týdny mám rozečtenou Prozřetelnost ohně a ne a ne s ní pohnout. No a už pěkně dlouho válčím také s Cassandrou Clare a její Paní Půlnoci, kterou pravděpodobně nikdy nedočtu. A jaký byl Váš první prázdninový měsíc? :) 

Pokud jste sledovali poslední unboxing, určitě Vám neušlo, že jsem od přítele k ukončení školy dostala tento koženkový box Hobita a Pána Prstenů. Je to trochu kapesní vydání, ale tak nádherně zpracované, fotogenické a prostě ťuťu, že mi ho musíte závidět :D Pokud se chcete podívat na detaily těchto knih, stačí se kouknout SEM.

Poměrně dlouho jsem se také bránila těmto novým obálkám doplňujících učebnic k magickému světu Harryho Pottera. Ale když už jsem si pořídila ta Fantastická zvířata, Famfrpál prostě nemohl chybět. Jen jsem do něj nakoukla a vypadá krásně, bude to taková ta jednohubka na jedno odpoledne.

The Star - Touched Queen jsem měla v merku už hodně dlouho. Vlastně od té doby, co ji na Goodreads doporučoval Christopher Paolini. Kniha má navíc nádhernou obálku a já jsem strašně zvědavá, jaká bude. Jedná se o první díl duologii a díl druhý můžete vidět na fotce dole :D

Pokračuji i v sérii Rudé královny. Na recenzi prvního dílu si ještě nějakou dobu počkáte, zatím odpočívá v konceptech. Prozradím, že mi to opravdu hodně připomínalo Hunger Games, ale svět se mi líbil, i když to chtělo v některých aspektech rozhodně dokreslit. K tomuto světu se vztahuje i kniha povídek, kterou opět můžete vidět na fotce níž :D

Na tuto knihu jsem dočista zapomněla. Zapomněla jsem si ji koupit, a kdybych na ni omylem nenarazila, asi bych ji ještě neměla. Jedná se o doplňující knihu povídek k sérii Iron Fey, která u nás bohužel nevyšla celá. Nicméně je to tak trochu moje guilty pleasure, mám pro ni zkrátka slabost, je v ní plno krásných myšlenek, i když je to tak trochu klišé.

Box Pána Prstenů a Hobita nebyl jediným boxem, který jsem si pořídila. Tento Six of Crows box prostě musíte mít. Objednávala jsem na Book Depository a přišel opravdu rychle a to nemluvím o tom, jak vypadá uvnitř. Kéž by naše české vydání bylo alespoň z poloviny tak hezké, jako tohle. Naprostá paráda, jsou to pěkní macci, krásné barevné stránky, opravdu radost pohledět na něco takového. To je tak, když se knihy prostě vydávají s láskou a někdo si s nimi vyhraje. 

No, a abych nezapomněla, jednou knihou jsem nakrmila také Kindla. Byla jí Papírová princezna, kterou jsem díky bohu koupila jen za 90 Kč v akci, protože dát za knihu plnou cenu, asi mě trefí. Jedním slovem to byla hrůza a opravdu nechápu to nadšení okolo této absurdní zápletky s postavami, které mají po třech charakterových vlastnostech a tím to hasne. Jedno velké klišé a naprostá vykrádačka. 

16 komentářů:

  1. Budu se opakovat, už jsem Ti to zde k jednomu článku psala, ale toho Tolkiena Ti závidím. :D Po ostatních knihách jsem zatím nepátrala (hlavně tedy čtu jen to, co je v češtině), ale musím jako milovník knížek uznat, že jednotlivé přebaly jsou krásné. Nevím proč, ale zdá se mi, že ty české knihy jsou většinou takové "odfláknuté", což je dost velká škoda.
    Přeji krásné čtení. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím souhlasím, a českých knihách si většina nakladatelství záležet prostě nedá, ale pak člověk uvidí tyto skvosty a už jiné nechce :D

      Vymazat
  2. Six of Crows <3 Závist obrovská, jak mi dojde Grisha box, potřebuju je i kdyby se mi nelíbila :D

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásné přírůstky :) Star Touched Queen mě také láká, řeji hezké čtení a těším se na recenzi, jestli bude :)

    OdpovědětVymazat
  4. Presne túto edíciu Tolkiena si chcem aj ja kúpiť, je nádherná :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jéé krásne prírastky, knihy od Tolkiena sú krásne :-) A vďaka za info o poviedkách k Červenej kráľovnej, ani som nevedela, že taká kniha je, akosi mi to uniklo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo je, ale je opravdu tenoučká, myslím že má něco přes sto stran, kdo ví jestli bude vůbec vydaná :)

      Vymazat
  6. Krásné je to vše, Baru, ale máš pravdu, toho Pána prstenů Ti opravdu (ale v dobrém) moc závidím. Užij si všechny ty krasavice, krásný srpen přeji :)

    OdpovědětVymazat
  7. Rozhodně ti přibily do knihovny samé krásné a zajímavé knihy.

    OdpovědětVymazat
  8. Gratuluji ke všem přírůstkům, já ty svoje sepíšu snad během dneška :)

    OdpovědětVymazat
  9. Pěkné knížky :) Box Pána prstenů ti opravdu závidím, je nádherný! ♥

    OdpovědětVymazat
  10. To koženkové vydání Pána prstenů je naprosto úžasné, boží, překrásné! :O Ani jsem to nikde neviděla, ale určitě si to s přítelem pořídíme, protože tohle je prostě must have pro všechny milovníky Tolkiena! Mimochodem jsem moc ráda, že jsem na tvůj blog narazila, protože je uplně super!

    marbet-s.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Dáreček ti poměrně závidím :D Já snad tu školu dodělám příští rok a nadělím si taky něco takového :D Knihomolského :D Tedy co já, mj muž :D

    OdpovědětVymazat

Created by Agata for WioskaSzablonów. Technologia blogger.