August FairyLoot box


Zdravím knihomolové,
o tom, že si také konečně pořídím nějaký knižní box, jsem přemýšlela už opravdu hodně dlouho. Chvilku jsem určité druhy sledovala, než jsem si našla ten, který by mi mohl vyhovovat nejvíce, a s povzbuzováním kamarádky jsem to tedy zkusila. Je řeč o boxu, který nese název Fairyloot, a který ke svým čtenářům putuje z Velké Británie. Takže pokud se chcete dozvědět víc, stačí kliknout na další informace. 

FairyLoot je měsíční Young Adult box, který úspěšně už nějakou dobu funguje, Každý měsíc je tento box jinak tematicky zaměřen. Setkat jste se mohli třeba s následujícími boxy: Tricksters, Elementalists, Dreams and Wishes nebo třeba Warriors and Legends. 

Shodou náhod či nějakou dobrou konstelací hvězd na srpen vyšlo téma, které mi bylo doslova vytvořené na míru. Box s názvem Otherworlds byl vytvořen pro fanoušky Tolkiena, Her o Trůny, Petra Pana nebo třeba Sarah J. Maasové. Ale pojďme na to od začátku. Jaké jsou v případě tohoto boxu možnosti?

Pokud si chcete tento box pořídit, můžete si ho buď jednorázově objednat, nebo si můžete zaplatit předplatné na jeden, tři nebo šest měsíců. Objednávku je potřeba si ohlídat, protože box je k dispozic jen určitou dobu. Rychle se totiž vyprodává. Objednávky jsou většinou spuštěny kolem 5. dne v měsíci. A odesílají se kolem 20. - 25. dne měsíce následujícího. 

Asi Vás bude určitě zajímat cena. Upřímně se nejedná o levnou záležitost, ale rozhodně je návyková. Jeden box s poštovným mě vyšel asi na 1100 Kč. Box samotný stojí 26 liber a poštovné k nám je za 9.43 liber. Po odeslání boxů chodí na e-mail upozornění ohledně dopravy. Co jsem pochopila, u minulých boxů jste si mohli ověřit, kde se přímo nachází. U společnosti srpnového boxu jste ale jen věděli, že box dorazil na území ČR a budou Vám ho v následujících dnech pravděpodobně doručovat.

Moje první myšlenka, když jsem dostala svůj první box, byla asi taková: "Jaký blbec nalepil na tu krásnou černou krabici mega obrovskou nálepku s doručovacími údaji a celou ji tak zničil." Takže jsem pak ještě hodinu seškrabávala nálepku, aby mi krabice zůstala nepoškozená, samozřejmě to na 100% nešlo a ani nikdy nepůjde, takže krabice to stejně z části odnesla (pokud se divíte, že je ta krabice v úvodním obrázku tak hezká, nedivte se, je upravená v grafickém programu :D)

Takže teď už k tomu, co Vás asi nejvíce zajímá. Co box všechno obsahoval, v jaké kvalitě a jak jsem byla spokojená?

Jako první tu mám svíčku od britské společnosti Book and Nook. Ne každý dostal stejnou svíčku. Byly různé barvy a jména. Svíčka voní opravdu netypicky a třpytky v ní vytváří dojem popela. Za mě první setkání s Book and Nook dopadlo na jedničku a myslím, že to není poslední svíčka, kterou od nich mám.

Dále tu mám sítko na čaj, které je inspirováno Hrami o trůny. Je trošku větší, takže rozhodně do většího hrnku, ale pro mě je to ideální, protože jsem čajová.

V boxu dále byly hobití magnetické záložky. Upřímně, Hobiti vypadají trošku jako holčičky. Navíc další boxy obsahovaly jinou kombinaci - Arwen s Aragornem nebo Thranduil s Legolasem. No, určitě sami víte, že bych raději volila právě elfí kombinaci. Ale co se dá dělat, Frodo se Samem jsou taky skvělí, když si teda odmyslím, tu holčičí podobu :D

Jako milovník Maasové a její ACOTAR série jsem byla naprosto nadšená z tohoto ručně vyráběného náhrdelníku s motivem Velarisu.  No řekněte, není skvělý?

Nejsem velkým fanouškem Petra Pana, takže tento sešit jde tak trochu mimo mě a myslím, že se u mě ani dlouho neohřeje. Ale graficky je zpracovaný krásně, uvnitř je dokonce mapa a materiál je opravdu skvělý.

Přirozenou součástí boxu jsou i různé propagační materiály. Takže tetování a prvních pár kapitol ke knize Blackwing (která nevypadá vůbec zle) a plakát ke knize Godsgrave, která mě sice také láká, ale ta obálka? Chvíli jsem přemýšlela, z jaké kombinace to zvíře vzniklo? Medvěd, vlk a prase dohromady, řekla bych. 

Dále tu máme ještě obrázek Polární záře, vílu no a nakonec knihu. Kniha pro mě byla zprvu nemilým překvapením. Ta obálka mě vůbec nenadchla, ale nakonec jsem se s ní smířila a námět knihy vypadá také parádně, takže kolem a kolem jsem spokojená. Ale samozřejmě uvidíme, až knihu přečtu. Společně s knihou přišla i podepsaná a zároveň moje první kartička od autorky a také dopis ke knize, který je opravdu krásně napsaný. 

Tak co, vybrali byste si z boxu něco? 
Musím říct, že je to hodně návykové. Zářijový box jsem sice vypustila protože Cassandra Clare :D, ale některé předměty bych z něj brala. Například čokoládu ala Percy Jackson. Nicméně říjnový box už mám dávno před objednaný a neskutečně se těším, protože vypadá hodně nadupaně, takže snad opravdu bude :) ..


20 komentářů:

  1. O něčem takovém přemýšlím už dlouho, ale jelikož s tím nemám moc zkušeností nechci se do toho hrnout po hlavě přeci jen nejedná se o malou částku a docela by mě mrzelo, kdybych za něco zaplatila a ono to nakonec ani nepřišlo.. :( Každopádně článek je skvělý, a určitě o něčem takovém budu přemýšlet.. Ale mnohem více by mě zajímalo jak je to, když si objednáváš svíčky vím, že jsi na instagramu sdílela, když ti přišli nějaké svíčky a já je zrovna v ten den viděla na nějakém zahraničním webu.. ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem je také nějakou dobu sledovala, než jsem se do toho fakt pustila. Ale on to bude risk vždy, zvlášť, co se jedná knihy. Ale někdy jsou tam dvě jednu z nich ti prozradí.
      Pokud máš nějaké otázky na svíčky, tak stačí napsat a mohu ti doporučit nějaké výrobce nebo poradit, aby ses vyvarovala těm méně schopným :)

      Vymazat
  2. Mně se moc líbí ta svíčka a náhrdelník. :) Fairyloot už si chci objednat docela dlouho, ale zatím se vždycky našlo něco, co dostalo přednost. Knížka má krásnou obálku, ale ani v nejmenším by mě nepřiměla ji vzít do ruky a podívat se, o čem je. Tak snad splní (nebo ještě lépe předčí) tvá očekávání. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tu knihu pak zkoumala, a nakonec si myslím, že to může být dobré, ale uvidíme :)

      Vymazat
  3. Moc hezký článek a krásné fotky! ♥ Vlastně díky tvým fotkám na instagramu jsem se rozhodla si poprvé objednat říjnový box, tak doufám, že budu spokojená. Z toho boxu by mi nejvíce udělalo radost sítko na čaj inspirováno GOT ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem říjnový také objednala, tak doufám, že nebudeme zklamané :)

      Vymazat
  4. Balíček je to krásný, už jsem to viděla i u jiných blogerek a dumala nad ním, ale jak vidím tu cenu, tak to nebude nic pro mě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to by si člověk musel sem tam, nebo hodně dlouho, nechat ujít nějaké ty knihy :D

      Vymazat
  5. Je to teda pálka, ale musím uznat, že to vypadá všechno nádherně :) Hobitkové jsou sice opravdu trochu holčičí, ale provedení záložek se mi moc líbí :) A sešit z Peter Panem vypadá kouzelně :) Ale přijde mi, že z GoT tu mohlo být v boxu víc věcí.
    Všechny ty úžasné věci si budu užívat asi jen díky tvým článkům, protože je to fakt drahé, ale aspoň něco :) Jsem zvědavá, co objevíš v říjnovém :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já jsem na GoT čekala spíš něco jiného, nakonec jsem se tomu zasmála, jako blbůstka dobrý :D ...
      Levná záležitost to opravdu není a myslím že říjnový box je na nějakou tu dobu ten opravdu poslední :)

      Vymazat
  6. To je super box :-) Sice není nejlevnější, ale přijde mi, že není odbytý a je tam toho docela dost... A těším se na report o tom říjnovém :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za tu cenu, když si člověk vezme, kolik stojí anglické hardbacky plus svíčky + tedy ostatní předměty :) Mnohem lepší než náš ztroskotaný Knihobit :D

      Vymazat
  7. Juuuuuuu, to je senzační, moc krásný, balíček.

    OdpovědětVymazat
  8. Box vyzerá naozaj skvele, krásny obsah či už sviečka alebo to sitko na čaj (vyzerá super :D ). Škoda len, že to nie je práve lacná záležitosť, takže u mňa nejaké objednávanie nehrozí, každopádne je krásny a určite urobil veľkú radosť :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, u mě taky jednou, dvakrát a konec, ale na zkoušku jsem byla více než spokojená a jsem ráda, že jsem ho zkusila :)

      Vymazat
  9. Já jsem nadšená z tvých fotek, jsou prostě dokonalé, umíš neuvěřitelně krásně aranžovat a fotit. :)
    Jinak obsah balíčku je ohromující! :o

    OdpovědětVymazat

Created by Agata for WioskaSzablonów. Technologia blogger.