Knižní přírůstky - srpen 2016


Konec měsíce srpna se nese v duchu loučení se s prázdninami, ale také v měsíčních přírůstcích a celkovém zhodnocení právě rychle uplynulého měsíce. Svůj zákaz kupování si knih jsem přes srpen opět trochu porušila, i když jsem se strašně snažila! :D ... Celkem mi do knihovny přibylo osm kousků, z čehož jsem si koupila pouze dva. Zbytek jsem dostala, vyměnila nebo o ně moc prosila :D ...


Jako první tu mám dvě anglické knihy od velice známé spisovatelky Lindsey Kelk, od které mám už knihu Zbožňuju Vánoce. K autorce jsem se ještě nedostala, ale doufám, že se to brzy změní. Tyto dva kousky se mi podařilo vyměnit za knihy, které bych už nečetla a pravděpodobně bych je dříve nebo později prodala. 


Další dva anglické kousky jsem si už koupila přes Book Depository. V poslední době jsem si zvykla kupovat knihy právě tam a jsem s tím /zatím) moc spokojená. City of Bones stálo nějakých 127 Kč ve slevě. Recenze na tuto knihu čeká už jen na zveřejnění, Ale pochvalná recenze to rozhodně nebude. The Iron Knight je posledním dílem série Železná víla, a také dílem nejlepší. Tak trochu se nese v duchu: "Tak zkusím, co se stane, když odstraním hlavní hrdinku. A hele, ono to skvěle funguje!" Recenze už také čeká na zveřejnění. 


Jiskra v popelu byla za dlouhou dobu kniha, která mě opravdu dokázala zaujmout na celé čáře. Byla čtivá, měla spád i potenciál do budoucna. Recenzi si můžete přečíst zde. A Laurus byl trochu oříšek. Právě jsem ho dočetla a recenze bude během týdne. Ne že by se mi kniha nelíbila, ale nejsem ten typ, co vyhledává v knihách náboženství. A tento dobrý příběh byl do náboženství celý ponořen. 


Stmívání jsem četla asi před rokem. Sehnala jsem tři díly za asi 150 Kč na bazaru a ten první mi pořád chyběl. Nakonec ho přítel objevil v antikvariátu a byl tak hodný, možná i trochu donucený, aby mi knihu koupil :D ... No a Příliš mnoho Kateřin jsem také vyměnila. Doufám, že se k ní brzy dostanu. Třeba za dlouhých podzimních večerů. 

No a jak dopadl váš srpen?




28 komentářů:

  1. Moc hezké přírůstky, přeji příjemné čtení a těším se na recenze :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dalsi, ktera cte anglicky. Jak ja ti zavidim, aspon muzes docist nedovydane serie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě právě motivovalo k tomu začít číst anglicky. Nesnáším nedovydané série!!!

      Vymazat
  3. Krásne prírastky! :) Prajem príjemné čítanie.

    OdpovědětVymazat
  4. Stmívaní mám v plane znova prečítať.Pekné kúsky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem minulý týden dočetla Laurus a taky ještě vstřebávám a hodnotím.....

    OdpovědětVymazat
  6. Ja bych si rada konecne poridila taky Greena,alr nevim co cist prvni :)
    Pekne knihy :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
  7. Stmívání jsem si připomněla začátkem srpna, líbilo se i na podruhé :) O Jiskře jsem se už myslím zmiňovala, a jinak byl můj srpen celkem dobrý. Hrozně ráda bych začala číst v aj, ale tak trochu nevím, jak začít. Nebo spíš kterou začít. Kterou knihou jsi začínala ty? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám Stmívání tedy ráda, má na mysli samozřejmě knižní sérii, protože fanoušek filmů v tomto ohledu rozhodně nejsem.
      Ono začít číst knihy v angličtině chce jistou odvahu, protože jsem kolikrát chtěla s knihou hodit někam do rohu :D ... Ale rozhodně začni s něčím jednodušším, i kdyby to měla být pohádka nebo zrcadlové texty. Pak už jsem začala a YA knihami, a to je vlastně fáze, ve které se teď nacházím :)

      Vymazat
    2. Ehm, zajímavé téma, omlovám se, trochu vám do toho skočím. ^.^
      Já jsem začala na střední s The Graveyard Book, ale ukázalo se, že jakmile je to Gaiman, i pohádka má zákeřnou slovní zásobu. ^▽^ Opravdový úspěch jsem měla až tak před dvěma lety se Selekcí. Pokud máš Kindle (jiné čtečky osobně neznám), tak některé modely umí slovo po kliknutí přeložit a zdarma si můžeš stáhnout na internetu anglicko-český slovník (můj Paperwhite 2 to už umí). Hodně to čtení v začátcích usnadní, protože u fyzické knihy musíš neznámé slovo naťukat do překladače nebo ho ignorovat, což může být trochu frustrující.

      Vymazat
    3. foxi: díky za tip, ale čtečku nevedu. Budu to muset zvládnout s klasickou papírovou :) Asi zkusím tu Selekci :)

      Vymazat
  8. Jiskra v popelu vypadá fakt dobře :D

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. (pokus č. 2, tentokrát snad už u správného článku)
    City of Bones má v tomhle vydání tak nádherný obal! ^.^ Škoda, že mi tahle série nesedla. Dala jsem šanci prvním několika knihám, ale bohužel jsme si nebyly souzeni... Doufám, že se ti bude líbit, pokud ji čteš prvně. ^.^
    Poslední dobou kupuji fyzické knihy jen v případě, že se mi líbily a že je plánuji někdy v budoucnu číst znovu. Přesto se mi tento měsíc nějak podařilo nashromáždit minimálně čtyři kousky od Sandersona, aniž bych třeba u The Stormlight Archive měla sebemenší tušení, o čem jsou. ^▽^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už mám napsanou i recenzi a opravdu by mě zajímalo, čím si to Cassandra Clare vysloužila. Námět špatný nebyl, ale to zpracování. Nevím, prostě to nebylo dotažené, prázdné a problém jsem měla i s hlavními hrdiny.
      Sandersona si chci přečíst už strašně, strašně dlouho! Čím bych měla začít? :)

      Vymazat
    2. Cítím to úplně stejně! Slyšela jsem, že pokračování je lepší, protože se autorka vypsala, ale nepřijde mi v tom velký rozdíl. Tuším, že jsem skončila v polovině čtvrtého dílu, než jsem sérii vzdala.
      Mohu ti doporučit jedinou sérii, kterou jsem zatím četla, což je Mistborn (zatím jsem skončila s "původní trilogií"). ^▽^ V češtině se občas špatně shání (obzvlášť #3), ale pokud jsi z Prahy, tak se můžeš domluvit s prodejnou Talpressu a tam se dají rezervovat, jinak originály mají na levneucebnice.cz (opravdu levně, jen si musíš počkat). Trošku sáhodlouhé recenze mám na blogu, ale pokud máš ráda epická fantasy, tak bys neměla být zklamaná. ^.^ Příští týden si možná přečtu Steelheart, tak uvidím, jak je na tom Sanderson se sci-fi. Ale jako samostatně stojící knihu (zatím ^▽^) lidé často doporučují Warbreaker.

      zmíněná recenze na The Final Empire (Mistborn #1): http://1url.cz/BtwQk
      a na The Well of Ascension (Mistborn #2):http://1url.cz/ltwQT

      Vymazat
    3. Já si nejsem jistá, jestli se k pokračování dostanu, možná někdy se mi poštěstí, ale po prvním díle ho záměrně vyhledávat nebudu.
      Páni, na Levných učebnicích je mají opravdu levně, do 150 Kč za jednu, ale já si nejsem jistá, že bych je v angličtině zvládla. Pokud je série trochu náročnější třeba jen v češtině, myslím, že bych s tím měla trochu problém.
      Každopádně píši na seznam. Nemáš zkušenosti s autorem Markem Lawrencem (snad píši jeho jméno správně), který napsal Trnového prince a další díly, které na tuto knihu navazují? Velice nad ním přemýšlím, ale pořád nevím nevím :)

      Díky za recenze, zítra se na ně podívám.

      Vymazat
    4. Pokud na čtení v aj nejsi zcela navyklá, asi bych Mistborn doporučila v překladu. Každý má jazykovou úroveň někde jinde, takže by ti knihy klidně mohly sednout, ale ze svého pohledu bych je považovala za jedny z těch těžších, ke kterým jsem se zatím pročetla (nepočítám Shakespeara, mám The Sonnets a nerozumím ani jednomu z nich ^▽^). Sanderson má krásně košatou slovní zásobu plnou synonym, větné stavby už tak složité nejsou.
      Ještě jsem od Lawrence nic nečetla. Po pravdě, slyším o něm prvně. ^▽^ Když jsem se teď koukala na GR, četla ho jen jedna z těch osůbek, které sleduji. Tady je její recenze (http://1url.cz/Ftwim), trošku k té negativní straně, ale knihomol nikdy neví, co se mu bude líbit, dokud to nezkusí. ^.^ Lindsey má sice fantasy velice ráda, ale jakmile se stylem psaní autora čte "hůř", tak to není pro ni.

      Ta #2 je se spoilery k první knize, tak si ji možná nech raději na jindy. ^.~

      Vymazat
    5. Snažím se číst v AJ hodně, dokonce jsou to jediné knihy, za které utratím nějaké peníze, protože kromě českých recenzních výtisků si česká vydání nepořizuji. Ale zatím je to na úrovni těchto YA příběhů, na které moje angličtina ještě stačí.

      Vymazat
    6. Úplně jsem zapomněla! Na Sandersonových stránkách je vždy úryvek z jeho knih. Tohle je prolog, nemá moc společného s hlavní zápletkou, ale skvěle nastiňuje svět jako takový a představuje jednoho z protagonistů. ^.^
      http://brandonsanderson.com/mistborn-prologue/

      Vymazat
    7. Díky, díky, zatím jsem přečetla kousek, takže až si to přečtu celé, asi budu vědět, jestli ano, nebo jestli ještě ne :)

      Vymazat
  10. Moc krásné přírůstky! A že jich je hodně, já jsem asi nikdy 8 nových knih za měsíc neměla :D (ale přeju ti to). Z jmenovaných jsem četla pouze Stmívání a Město z kostí. Pamatuji si, že MZK se mi líbilo... ale přelouskala jsem ho před několika lety, třeba by se mi nyní už tolik nezamlouvalo. Jak jsi v nějakém z komentářů psala, že ti přišlo prázdné, tak myslím, že další díly této série byly propracované více (ale zdůrazňuji, že už si to příliš nepamatuji) - možná MZK je trochu zdánlivě, úmyslně nedotažené...
    (Někdy si říkám, jestli by se série neměly hodnotit spíš jako celek než jen jedna knížka :), ale to úplně odbočuji. :))

    karolina-kahounova.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Moc pěkné přírůstky. A hlavně to množství. Jiskru v popelu budu začínám číst zítra, strašně se na to těším, všichni to tak vychvalují.
    Když o tom tak přemýšlím, nikdy jsem si za jeden měsíc tolik knih domů nepřinesla. A to už je ted nemám kam dávat

    OdpovědětVymazat
  12. Tobě se City of Bones nelíbilo?? :O :O :O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, vždyť to bylo tak nedotažené, hlavní hrdinové prázdné. No hrůza :D

      Vymazat
  13. Veľa pekných prírastkov, mne sa Mesto kostí páčilo, ale určite to nie je pre každého a nájdu sa tam chyby :-) Iskru v popole závidím, tiež si chcem kúpiť :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Opravdu krásné přírůstky :) Docela by mě zajímalo, co řekneš na I heart Paris a I heart New York.

    OdpovědětVymazat
  15. Velmi pěkné knižní přírůstky. Musím se přiznat, že já jsem si chtěla koupit mnoho knih, ale žádnou jsem si v Srpnu nekoupila v rámci šetření.

    OdpovědětVymazat

Created by Agata for WioskaSzablonów. Technologia blogger.