Unboxing 25

Zdravím všechny,
skoro po měsíci jsem se rozhodla nafotit další otevírací článek. Unboxing už tu nějakou dobu nebyl, a to hned z několika důvodů. Neměla jsem čas ani náladu na tento typ článků, knihy jsem rozbalila dřív, než jsem je stihla nafotit nebo byl součástí balíku dárek do Knižíška, kterého jsem nechtěla odtajnit. Dnes mi ale paní pošťačka donesla dva velice očekávané balíčky, se kterými jsem už vlastně tento rok ani nepočítala. Takže to byl takový malý vánoční zázrak a příjemné překvapení. 

Jedná se o knihy od velice známého fantasy spisovatele, které žel asi nikdy nebudou přeloženy do češtiny. Na případné pozitivní zprávy o překladu už jsem přestala nějakou dobu věřit, proto jsem se rozhodla pořídit si knihy v originálním znění. Jedná se o dvanácti svazkovou "sérii" ze které mám doma už poslední díl. Asi si říkáte, proč mám díl poslední a ne první. No ten poslední jsem v tu chvíli potřebovala k překladům, tak jsem se na to vrhla od konce. Nicméně v dnešních balíčcích se zase nachází první dva díly, protože byly ve 20% slevě :D ..

Objednávala jsem jako vždy na Book Depository, protože jinde už anglické knihy ani neobjednávám. Po zaplacení mi přišel email, ve kterém mě informovali, že jedna z knih je na cestě. O knize druhé jsem žádné informace neměla, takže jsem čekala, a čekala no a čekala. Doručení trvalo déle než obvykle asi kvůli vánočnímu shonu, nakonec si ale OBĚ knihy našly svoji cestu domů.
Takže, o co se jedná? :)





The Book of Lost Tales 1
The Book of Lost Tales 2

Nedávno jsem se opět pouštěla do Silmarillionu, který ve mně vyvolal pocit, že si musím sehnat celou Historii Středozemě a opět se do ní plně ponořit, na což se velice těším. Nicméně mi chybí ještě 9 knih, takže budu doufat, že se mi je podaří také sehnat s nějakou hezkou slevou. :)


12 komentářů:

  1. Jééé majú krásne obálky :D Inak táto kniha, minimálne jednotka je preložená, nie? Ja som ju v češtine čítala - Kniha ztracených povestí :-) To len pre zaujímavosť :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano to je, ale na co mi bude jedna přeložená kniha z dvanácti? Sama jsem ji už četla, ale přeji si mít doma celou sérii, z jedné série :)

      Vymazat
    2. Jasné, to rozumiem :-) To ja len tak pre info, aby som vedela, čo všetko vyšlo v preklade (žiaľ, málo v porovnaní s angličtinou).

      Vymazat
  2. Tak to jsou parádní přírůstky, ty obálky úplně berou dech :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pani, ty jsi opravdu velky fanda Stredozeme... A kdyz ctes i ty originaly, cte se to lepe nez cesky? treba Silmarillion byl docela peklo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Největší :) ... No lépe se to samozřejmě nečte, protože v angličtině ještě nejsem tak moc zběhlá, četla jsem zatím jen Hobita a ten se dal, ale na takový Silmarillion no, ona je to těžká četba v češtině, co si budeme povídat, takže si ho ještě asi 10x přečtu v češtině, a pak ho zkusím v originále :D

      Vymazat
  4. Obdivuji tě, že do toho jdeš v ájině. Silmaril miluju, ale je to náročné čtení i v češtině :) Sama se v originálním znění chystám pustit asi jen do Hobita, kterého znám zpaměti, tak by to nemusel být problém :)
    Moc se těším, až si pořídíš další kousky do této série a já se budu moci alespoň kochat :)
    PS: Celkem mě překvapuje, že se do těch překladů nikdo nepustil, protože Středozem je tak atraktivní, že minimálně po finanční stránce by se to určitě vyplatilo :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já se sama obdivuji, protože, ač jsem Silmarillion četla asi 8x, pořád v něm nacházím něco nového a náročné čtení je to tedy opravdu. Ale tyto náměty jsou také ze Silmarillionu, tak to beru tak, že už o tom něco vím a mohlo by to být takové doplnění informací :) ..
      Já jsem straně zklamaná, že to nebylo vydané, protože je opravdu neuvěřitelné množství těch, co by si to koupili, ale ono překládat něco tak velkého není sranda.

      Vymazat
  5. Myslím, že aktuálně platí na BD 20% sleva s kódem HolidayBTAT16. Bohužel jsem si koupila jednu knihu včera (omámena slevami boxing day) a zjistila jsem to až opožděně. Nicméně tobě by to mohlo pomoci doplnit sbírku. ^.~

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ou, a mám pocit, že tam musíš jít přes link readathonu, jinak se neotevře kolonka s možností kupón vložit.
      http://www.bookdepository.com/BookTubeAThon/?a_aid=ArielBissett

      Vymazat
  6. Vypadají krásně... :) Ještě si docela živě pamatuju pocit, když mi přišel nový díl do některé z mých sérií... zvlášť u těch dlouhých, kde byly některé díly prakticky nesehnatelné... ale to snad nebude tenhle případ :)

    OdpovědětVymazat
  7. Knížky ti upřímně závidím :) A líbí se mi i tvůj článek, je vidět, že sis s ním dala záležet, ne jen pár vět a fotky a konec :)

    OdpovědětVymazat

Created by Agata for WioskaSzablonów. Technologia blogger.