Vychází v zahraničí - prosinec 2016


Zdravím všechny knižní nadšence,
konec měsíce se opět přihnal nebezpečnou rychlostí a to znamená, že je načase si představit knihy, které v zahraničí vyjdou během následujícího měsíce prosince. Knih samozřejmě vyjde nepřeberné množství, my si jich však představíme pouze šestnáct. Prosincové novinky jsem vybírala podle autorů, kteří jsou překládaní do češtiny, ale také podle hodnocení a potenciálu. Snad se někomu alespoň trefím do noty, protože na své si přijdou milovníci omalovánek, YA příběhů, fantasy, ale najdou se tu také kousky s vánoční tematikou či nějaký ten thriller. 
Tak pojďme na to :) ..



The Battle of Hackham Heath: John Flanagan (ebook), předpokládané datum vydání: 1. prosince 
Dead Man's Steel: Luke Scull, předpokládané datum vydání: 6. prosince
Ever the Hunted: Erin Summerill (ebook), předpokládané datum vydání: 27. prosince
Crystal Storm, Morgan Rhodes, předpokládané datum vydání: 13. prosince

V prosinci si na své rozhodně přijdou fanoušci Johna Flanagana a eknih. Vychází totiž druhý díl série První roky, která dějově předchází Hraničářově učni. Papírová verze The Battle of Hackham Heath se už nějakou dobu hřeje na pultech knihkupectví. Po prvním, ne příliš vydařeném dílu, je to opravdu očekávaná kniha. Já sama jsem opravdu zvědavá, protože první díl mě prostě nepřesvědčil. 

Jásat mohou i fanoušci Luka Sculla, kterého si u nás pod křídla zatím vzalo nakladatelství Host. Jeho Temné bratrstvo nebylo přijato až tak dobře a patří rozhodně k těm průměrným počinům, možná i lehce podprůměrným. Přeložené jsou u nás oba díly této série a právě v prosinci vychází Dead Man's Steel, závěrečný díl plánované trilogie. Já jsem upřímně hodně zvědavá, protože první díl této série byl dobrý a druhý mě zklamal na celé čáře.

Dále tu máme Ever the Hunted, první díl série Clash of Kingdoms. Tato kniha slibuje klasický YA příběh, ve kterém hlavní hrdinka hledá pravdu o vraždě svého otce. Aby vše nebylo tak jednoduché, pohybuje se v zemi šílených králů a válčících království. O své vlastní síle nemá ani ponětí a samozřejmě nesmí chybět ani láska. Co může udělat z tohoto Young Adult příběhu dobrou knihu? Rozhodně promyšlený svět, vyvíjející se charaktery a čtivý styl psaní. 

Fanoušci po celém světě se těší na pátý díl série Falling Kingdoms (Soumrak království), Crystal Storm. Z této série u nás zatím vyšly pouze první dva díly, na vydání toho pátého si budeme muset ještě nějakou (hodně dlouhou) dobu počkat. Pokud jste ale zdatní angličtináři, rozhodně si předcházející knihy můžete sehnat v originále. 


Upon a Time: R. L. Stedman, předpokládané datum vydání: 1. prosince
The Inkeeper of Ivy Hill: Julie Klassen, předpokládané datum vydání: 6. prosince
Everyday Magic: Emily Albright, předpokládané datum vydání: 2. prosince
The Lunar Chronicles Colouring Book: Marissa Meyer, předpokládané datum vydání: 6 prosince

Kdo by neměl rád převyprávěné pohádky se špetkou fantasy, magie a lásky a třeba i vražedných zabijáků? Upon a Time představuje soubor krátkých příběhů, které mají svoje kořeny v pohádkovém světě. Převyprávěných pohádek je teď všude opravdu hodně, takže uvidíme, jak obstojí krátké příběhy.

Milovníci anglického venkova a těžce zkoušených žen si jistě přijdou také na své. The Inkeeper of Ivy Hill je prvním dílem ze série Příběhů z Ivy Hill. Hlavní hrdinka Jane se po smrti svého manžela musí protloukat, co to jde. Vše je ještě o to těžší, když neví, komu může důvěřovat. Tak trochu mi kniha připomíná tvorbu Jane Austenové, kterou má ráda i sama autorka této knihy.

Na Everyday Magic si smlsnou především dívky a ženy. Proč? Protože se jedná o román, ve kterém se hlavní hrdinka snaží prosadit si svoje sny, bojovat se slávou a hledat pravou lásku. To vše v kouzelném Skotsku. Samozřejmě nic nejde podle plánů...

Pro milovníky antistresových omalovánek nebo jen omalovánek obecně vychází The Lunar Chronicles Colouring Book. Takže, pokud jste si ještě ke všemu oblíbili i Měsíční kroniky, budou pro vás tyto omalovánky naprostou nutností.


A Well of Wonder - C. S. Lewis, J. R. R. Tolkien, and The Inklings: Clyde Kilby, předpokládané datum vydání: 28. prosince
Hemingway at War: Terry Mort, předpokládané datum vydání: 6. prosince
The King is Dead: Suzannah Lipscomb, předpokládané datum vydání: 20. prosince
The Magdalen Girls: V. S. Alexander, předpokládané datum vydání: 27. prosince

Není to přímo Tolkienovo dílo, ale o Tolkienovi a jeho práci pojednává. A samozřejmě jako milovník Tolkiena mě tato kniha prostě nemohla minout. Navíc to není jen Tolkien, ale i jeho blízký přítel C. S. Lewis a literární skupina Inklings. A Well of Wonder bude nutností, myslím, že mě Tolkien jednoho krásného dne zruinuje, ale já si zkrátka nemohu pomoci.

Další velmi významný spisovatel a kniha Hemingway at War, která pojednává o jeho působení během druhé světové války. Samotný Hemingwayův osud byl velice zajímavý a to nemluvě o jeho dílech. Takže pokud jste fanoušci Ernesta Hemingwaye a chcete se dozvědět více o jeho životě během světové války, směle do toho.

Jindřich VIII. je snad nejznámější anglický panovník a zakladatel anglikánské církve. Je znám především díky svým šesti ženám, z nichž dvě dal popravit. O tom, jak si Jindřicha Angličané cení, a jak důležitá a zajímavá to byla doba, svědčí fakt, že o něm neustále vychází nějaká kniha. The King is Dead pojednává o jeho poslední vůli.

The Magdalen Girls slibuje velice silný příběh o lásce, soudržnosti, důvěře a nepoddajné odvaze. Příběh, který se odehrává v roce 1962 v Dublinu o "padlých ženách", které se musí smířit se svým osudem. A i když se třeba ničím neprovinily, jsou stále vězněny v prádelnách, kde je s nimi nakládáno hrozným způsobem. Už z tohoto mrazí, jsem upřímně zvědavá.


Christmas Days: 12 Stories and 12 Feasts for 12 Days: Jeanette Winterson, předpokládané datum vydání: 6. prosince
Everything Love Is: Claire King, předpokládané datum vydání: 6. prosince
Time of Death: Lucy Kerr, předpokládané datum vydání: 13. prosince
Seventh Plague: James Rollins, předpokládané datum vydání: 13. prosince

Abychom zcela úplně nezapomněli na Vánoce, máme tu i jeden vánoční kousek s opravdu nádhernou obálkou. Christmas Days nabízí obyčejné a neobyčejné vánoční příběhy, které by ve čtenáři měly probudit tu správnou sváteční náladu a ducha. Jedna z povídek je inspirována skutečným příběhem samotné autorky. Musím říct, že vánoční povídky jsou moje, takže třeba příští rok před Vánoci. 

Everything Love Is slibuje uštěpačný, tajemný, nezapomenutelný příběh plný lásky a šťastných konců. Kromě toho musí hlavní hrdina, který pomáhá všem kromě sebe, najít pravdu sám o sobě a svém původu.

Time of Death bude pravděpodobně patřit ke knihám, které nedisponují zrovna originální zápletkou. Představte si dívku, které opustila svoje rodné místo a po letech se tam za podivných okolností vrací. Snaží se rozlousknout záhadnou smrt a přitom očistit i svoje jméno. S takovými zápletkami se čtenář potká na každém kroku, takže jsem zvědavá, co nám autorka kromě krásné obálky naservíruje. 

Milovníci Jamese Rollinse zbystřete! Já už jsem totiž zbystřila, protože na pulty knihkupectví se už v prosinci objeví další příběh Sigmy Force. Seventh Plague opět slibuje historicko-vědeckou zápletku, stránky nabyté akcí a také naše staré dobré hrdiny. Jo!Jo!Jo!

Jak se Vám líbí prosincová úroda? Pořídíte si některou z knih?


Zdroje obálek: Goodreads








9 komentářů:

  1. The Magdalen Girls tahle kniha mě nejvíc zaujala, protože ta tématika mě strašně zajímá a to mi stačilo vidět jeden film.Nejhorší na tom je že se to dělo ještě nedávno. :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím si, že půjde o velice hluboký a silný příběh, osobně jsem na něj velice zvědavá.

      Vymazat
  2. Time of death a Seventh Plague nevypadá vůbec, ale vůbec špatně!!
    :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že bychom se zase shodli? Třebas alespoň na Rollinsovi :D

      Vymazat
  3. Aaaach, nech už je dvojka od Flanagana aj preložená :D :D Neviem sa jej dočkať, ale v angličtine si na to asi netrúfnem :-) Aj ostatné knihy sú zaujímavé, zaujala ma tá kniha o Hemingwayovi vo vojne :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi si ještě chvíli počkáš, ale snad to bude stát za to :)

      Vymazat
  4. Se spoustou knížek se setkávám poprvé a spousta vypadá vážně zajímavě. Já se hrozně těším na Hraničáře - osobně se mi líbil i první díl, takže jsme hodně zvědavá. A pak samozřejmě novinka od Luka Sculla.

    Lory Humble × TICHÝ ODPOR

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem Luka Sculla tak trochu vzdala po druhém dílu, takže uvidím, jestli ten třetí bude stát za to. Možná už kvůli Brodarovi :)

      Vymazat
  5. Zase lituji, že než se knihy dostanou do Česka, bude to trvat věčnost... pokud vůbec. Všechny vypadají tak skvěle... hlavně Upon a Time, tu bych si skutečně ráda přečetla :)

    OdpovědětVymazat

Created by Agata for WioskaSzablonów. Technologia blogger.