Vychází v zahraničí - červen 2017


Zdravím knihomolové,
a zároveň Vás vítám u dalšího "Vychází v zahraničí". Tento článek s novými vycházejícími poklady byl lehce ohrožen a velice dlouho jsem si na něj hledala nějakou volnou chvilku. Na blog teď bohužel nemám vůbec čas, čehož jste si mohli všimnout díky snížené aktivitě. Naštěstí mám v konceptech několik rozepsaných článků, které mi doslova zachraňují zadek. Ještě musím asi dva týdny vydržet, protože pak mě čekají závěrečné zkoušky ve škole a poslední zasloužené prázdniny. 
Co se týče červnových novinek, je jich trochu méně, protože upřímně, červnový výběr mě až zas tak neoslovil. Ale pár skvělých kousků se tam přece jenom najde. 

Monsters of Verity: Our Dark Duet - Victoria Schwab, předpokládané datum vydání: 13. června
Dividing Eden - Joelle Charbonneau, předpokládané datum vydání: 6. června
The Glittering Court: Midnight Jewel - Richelle Mead, předpokládané datum vydání: 27. června
The Conqueror's Saga: Now I Rise - Kiersten White, předpokládané datum vydání: 27. června

Victoria Schwab poslední dobou vydává jednu knihu za druhou. Our Dark Duet je druhým dílem série Monstra z Verity. Díl první u nás už vyšel, sama jsem ho ještě nečetla, ale ráda bych, i když mé první setkání s autorkou nedopadlo zrovna dobře. Temnější tvář magie mě do kolen rozhodně nedostala. 
Další sérii rozehrává i Joelle Charboneau. Tato autorka byla hodně kritizována pro svůj počin vykradení Hunger Games ve své sérii Univerzita výjimečných. Dividing Eden je prvním dílem stejnojmenné fantasy série, která by se prý měla líbit fanouškům Sarah J. Maasové. 
Osobně s Richelle Mead ještě žádnou zkušenost nemám, ale slyšela jsem na ni od českých fanoušků plno chvály. Midnight Jewel  je už druhým dílem série Třpytný dvůr. Po pravdě obálka zrovna lákavě nevypadá, ale pro fanoušky je tohle rozhodně dobrá zpráva.
Now I Rise je druhým dílem série Conqueror's Saga v hlavní roli s hrdinkou, která má zajímavé jméno - Lada Dracul. Jedná se o historickou fantasy, která má rozhodně potenciál. Určitě se podívám i po prvním díle. 

Rivers of London: The Furthest Station - Ben Aaronovitch, předpokládané datum vydání: 30. června
Knight and Moon: Dangerous Minds - Janet Evanovich, předpokládané datum vydání: 20. června
Song of The Current - Sarah Tolcser, předpokládané datum vydání: 6. června
The Hundredth Queen - Emily R. King, předpokládané datum vydání: 1. června

Ben Aaronovitch také chrlí jednu knihu za druhou. Jeho série Řeky Londýna - urban fantasy, postupně vychází a vzbuzuje plno pozitivních ohlasů. The Furthest Station sice patří do této série, ale jedná se pouze o doplňující povídku asi o sto padesáti stranách. 
Janet Evanovich pro mnohé z nás také není tak úplně neznámé jméno. Jednu z jejich odpočinkových sérií vydává Mystery Press. A ani Dangerous Minds nevypadají špatně. Rozhodně je v nich dodržena jedna ze zásad autorky - humor.
Song of The Current vypadá velice zajímavě. Jedná se o Young Adult sérii, která má podklad v řekách a říčním bohu. Do všeho se navíc zamotává politika a vyvíjející se hlavní hrdinka. Jsem zvědavá, jak nakonec tato prvotina dopadne.
The Hundredth Queen je další Young Adult knihou, která otvírá stejnojmennou sérii. Opět se budu opakovat, když řeknu, že to vypadá na dobrý potenciál. Ale necháme se překvapit, jak si s ohraným námětem autorka poradí. 

Outlander: Seven Stones to Stand or Fall - Diana Gabaldon, předpokládané datum vydání: 27. června
The Draconis Memoria: The Legion of Flame - Anthony Ryan, předpokládané datum vydání: 27. června
Beren and Lúthien - J.R.R. Tolkien, předpokládané datum vydání: 1. června
The Fall of Shannara: The Black Elfstone, předpokládané datum vydání: 13. června

Seven Stones to Stand or Fall od Diany Gabaldon rozhodně potěší nejednoho fanouška Cizinky. Jedná se o komplex sedmi krátkých povídek, které spadají do světa právě Cizinky. V rámci těchto sedmi povídek na čtenáře čekají dvě zbrusu nové.
The Legion of Flame je již druhým dílem Anthonyho dračí série. My v Česku netrpělivě očekáváme přeložení dílu prvního. Osobně jsem na tuto novou sérii zvědavá, protože Stín Krkavce měl sestupnou tendenci. 
Ani nevíte, jak moc jsme ráda, že do tohoto seznamu mohu napsat i Tolkiena. Je neuvěřitelné, jak je tento autor stále aktuální a neustále vychází. Berena a Lúthien můžete nalézt i v Silmarillionu, ale tentokrát se jedná o rozšířené, samostatně stojící vydání. Nemohu se dočkat, až se mi dostane do rukou.
A paradoxně hned vedle Tolkiena stojí Terry Brooks, velký Tolkienův obdivovatel, který se nebál jej dokonce vykrádat. Brooksovi série jsou snad nekonečné.

Tak co, vybrali byste si něco?

Zdroj informací a obálek Goodreads.

21 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Taky si myslím, vždycky si udělám chutě a pak nic z toho :D Kolikrát.

      Vymazat
  2. Jestli jsi ještě nečetla nic od Richelle Mead, musíš to napravit! Je to moje oblíbená autorka a momentálně si sháním všechny její knihy, protože je prostě musím mít doma! Sérii Třpytný dvůr jsem ještě nečetla, ale samozřejmě se na ni chystám. Pravda, obálka druhého dílu nic moc, ale co? Nesuďme knihu podle obalu, že? :D A jsem ráda, že ti ještě stále vychází Tolkien :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se této autorce zatím spolehlivě vyhýbám, myslím, že to není až tak pro mě, ale když mi to tak doporučuješ, tak to asi někdy zkusím, vím, že toho napsala více, tak snad si něco vyberu :)

      Vymazat
  3. (Nepřekvapivě) mě zaujala ta Evanovichová, tak snad ji někoho napadne vydat i u nás :)
    The Hundredth Queen... sice vůbec netuším, o čem je, ale ta obálka je nádherná. I když podle toho názvu bych tipovala další Šeherezádu... Mám pravdu? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo mě také hodně zaujala :) .. Ty jo abych se přiznala, tak jak jsem to věděla, tak jsem to zase rychle zapomněla :D

      Vymazat
  4. Červen je na nové knížky v angličtině trochu chudší, ale i tak jsem si vybrala pár favoritů :)The Hundredth Queen a Dividing Eden, ta má dokonce vyjít i u Fragmentu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, souhlasím, nic moc mě tam až tak nezaujalo. na Dividing Eden jsem hodně zvědavá :)

      Vymazat
  5. Asi nejvíc mě zajímá další kniha od Bena Aaronovitche, jehož knihy mám ráda. Ale počkám si na český překlad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem četla jen první díl řek Londýna a abych pravdu řekla, tak mě to až tak moc nedostalo :)

      Vymazat
  6. Dividing Eden, na tu si brousim zuby dlouho <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také :) Zavání tu zase nějaké společné čtení :D

      Vymazat
  7. Vďaka za novinky a info :-) Teším sa na pokračovanie série Monstra z Verity, jednotka sa mi veľmi páčila. Akurát mám rozčítaný Diamantový dvor, takže jeho pokračovanie ma tiež teší a čo sa týka novej série od Joelle Charbonneau, táto správa ma prekvapila a som zvedavá aká séria bude :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač :) ... Na Joelle se hodně těším, jsem zvědavá, jak originální její námět tentokrát bude :) :D

      Vymazat
  8. Musím uznat, že tentokrát jsou nádherné všechny obálky, ale mě oslovila pouze jedna kniha a to od J.R.R. Tolkiena - Beren a Lúthien, knihu jsem si už objednala tak doufám, že přijde co nejdříve, i když absolutně nevím, kde vezmu čas abych si jí mohla přečíst.. :) Ale přesto jsem ráda, alespoň si rozšířím knihovnu.. ;))

    OdpovědětVymazat
  9. Ehm, no koukala jsem na knihkupectví, ale tam za ní chtěli hrozně moc peněz, a tak jsem si jí objednala na "ebay" a tam mě vyšla na necelých 500 kč, což si myslím, že je solidní cena.. ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No na Book Depository je to taky nějak tak. I když kdyby byla přeloženo, tak to vyjde asi na nějakých max. 300 korun, což už rozdíl je :) :D

      Vymazat
  10. Máš pravdu, ale pokud nechceš čekat, tak si jí koupíš v originále, ale samozřejmě pokud vyjde i v češtině tak si jí koupím.. ;))

    OdpovědětVymazat
  11. Nejvíc mě zaujali Mead, Gabaldon, Tolkien a Brooks. I když ještě jsem se nedostala ani k Třpytivému dvoru, takže nejspíš vyjde v češtině dřív, než první díl vůbec otevřu.

    OdpovědětVymazat

Created by Agata for WioskaSzablonów. Technologia blogger.