Knižní přírůstky - duben, květen, červen 2017


Zdravím knihomolové,
už jste ani nedoufali, že článek podobného typu přijde, že? Měsíční shrnutí nebylo už strašně dlouho, a to hned z několika důvodů. Lehce jsem omezila nakupování knih (což jsem si před několika dny opravdu hodně vynahradila :D) a druhým důvodem byl čas. Absolutně jsem neměla čas poslední dobou nic psát a využívala jsem články z konceptů, které jsem si nachystala. Nicméně toto období skončilo, já si konečně můžu užít prázdniny (no moc jich kvůli brigádě nebude), ale i to se počítá. Takže, co jsem za ty tři měsíce nastřádala, a co jste nastřádali vy? :)

Hned na začátek jsem si pořídila tři nové bílé knihovny z Ikei. Jsou naprosto jednoduché, což je dle mého gusta. A po naskládání všech knih jsem zjistila, že ještě nějaké to místo na nové zbývá, ale moc ho není, jak tento velký problém knihomola budu řešit, nevím :D
Ze začátku jsem vyhrála tři recenzní konkurzy u nakladatelství Omega. Tyto knihy mě tak nějak přesvědčily, že toto nakladatelství pro mě prostě není, a to z mnoha důvodů. Nicméně mi vydávají Cizinku a na podzim má vyjít kniha od Lauren Graham o Gilmorkách. Ale vzhledem k úrovni překladu a chybám si knihu asi pořídím v originále. Dcera čarodějnice měla jistý potenciál, ale ten se rozhodně naplnit nedokázal, stejně tak jako tomu bylo u Nových Pompejí. Vyšvihnout se bohužel nedokázali ani Panicové.

Jedna z nejočekávanějších knih tohoto ruku rozhodně splnila má očekávání. Na druhý díl jí sice ještě něco chybělo, někdy zase přebývalo, ale ACOMAF je důstojným zakončením celé trilogie. Na recenzi se můžete těšit už docela brzy, zatím odpočívá v konceptech a čeká ještě na nějaké dodělávky.

Začátkem dubna jsem se stavila ještě v Levných knihách. Carova tajná dcera není úplně můj šálek kávy, ale miluji Rusko, hlavně jeho historii, a i když kniha nemá zrovna nejlepší hodnocení, čekám od ní aspoň tu správnou atmosféru a odpočinkovou četbu. A Vraní kost je další knihou do série o Vikinzích, kterou jsem se rozhodla sbírat a samozřejmě i přečíst, zatím jsem se do ní ale nepustila, protože mi pár dílů ještě chybí.

Další velice, alespoň mnou očekávané knihy. Jedna stála asi 140 Kč, ale doba dodání byla nepředstavitelná. Zatímco všichni už měli přečtený první díl, já jsem stále čekala na dodání :D .. Nicméně mám trochu strach z toho prostředí, ale velká písmena slibují jednoduchou angličtinu a pozitivní ohlasy jednoduchou YA.

Prozřetelnost ohně byla naprostou nutností. První díl byl totiž opravdu skvělý, už dlouho jsem nečetla tak dobrou high fantasy, takže na toto se opravdu těším. Co mě trochu zarazilo, byla mapa, u prvního dílu mapa totiž nebyla, což je pro mě velký nedostatek. Tady mapa sice je, ale nakladatelství ji nepřeložilo, což je trochu na hlavu, když operují s českými, přeloženými názvy :D

Dále tu mám takovou elitu. Řád zlomených křídel zrovna čtu, a zatím je kniha nominovaná na nejhorší knihu, kterou jsem za poslední tak asi rok četla. Té knize chybí všechno - účel, dobré postavy, styl psaní je nezajímavý, svět špatně položený. Doufám, že se mi podaří ji alespoň dočíst. No a Paní půlnoci je další pán na holení. Cassandra Clare není moje oblíbená spisovatelka a mnozí z vás to víte. Nástroje smrti jsem ani nedočetla, jak to bylo špatné. Na Paní půlnoci jsem byla téměř násilím přemluvena, zatím jsem zvládla prolog, takže až se prokoušu řádem, chci se do ní naplno pustit.

Další krásky na holení jsem koupila přes knižní klub. No jedna stála asi 49 Kč, takže to neberte. The Bone Season jsem četla už v češtině, příběh byl dobrý, ale ten svět mi tak úplně nesedl. Ale dám tomu ještě jednu šanci v originále s tímto téměř kapesním vydáním :D ... A The Fifth Season jsem vzala hlavně kvůli obálce, a aby předchozí knize nebylo v košíku smutno :D .. Také stála kolem 50 korun, takže uvidíme.
No a ani já jsem neodolala tomuto krásnému, novému vydání Fantastických zvířat. Doufám, že k nim brzy přistane i Famfrpál. Do Bajek se zatím nijak nehrnu, protože se mi až tak nelíbily, přijdou mi hodně nadhodnocené tím, že je napsala Rowlingová. Ale obálka je krásná, takže možná abych je měla do série :D

A jaké jsou Vaše nejnovější knihy? :)

22 komentářů:

  1. Skvelé úlovky! <3
    Na Rebel of the Sands som počula zatiaľ samú chválu, tak sa do nej chcem tiež čím skôr pustiť. Láka ma hlavne to, že je to len duológia a vyšli už obe časti, takže nebudem zbytočne dlho čakať. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na knihu také velice těším, recenze byly vesměs pozitivní. Ale dle mých informací se jedná o trilogii, jen třetí díl ještě nevyšel. To je ale výhoda čtení v angličtině, člověk nemusí zbytečně čekat na ten překlad :))

      Vymazat
  2. Zajímavé kousky :) Tvá knihovnička se mi líbí :)

    OdpovědětVymazat
  3. Počítám dobře 16 knih? Uf! O pár jsi mě porazila, tenhle měsíc jsem nakupovala tolik, že ani několikaměsíční takřka abstinence to nezachrání. ^▽^ Výrazně jsem zredukovala knihy v knihovničkách (na převážně jen své oblíbené a potom nepřečtené), ale i tak potřebuji šetřit s místem...
    Těším se na tvou recenzi ACOWARu, doufám, že vypíchneš plusy, kterých jsem si nevšimla, a začnu ho mít raději. ^.^
    S Paní půlnoci a hlavně dalším dílem je prý dobré mít přečtené předchozí dvě série z tohoto světa? ^▽^ Jsem zvědavá, co na ní řekneš. Ne tedy, že by mě to přinutilo dát C. Clare další šanci nebo dokonce The Mortal Instruments dočíst (nope... not gonna happen...), ale i tak se těším na recenzi. ^▽^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem si to před několika dny vynahradila, čekám asi 10 nových knih, které jsem objednával na jednou, takže -_- :D .. Já už pomalu také musím šetřit s místem, sice se ještě nějaké najde, ale přece jenom je to ohrožené.
      Recenze na ACOWAR ještě čeká na na dopilování, než ji vypustím do světa, je pravda, že na dvojku to až tak nemělo, ale patřím mezi ty, kterým se to líbilo, takže zatím prozradím, že ode mě kniha dostala 4/5.
      No samozřejmě je to výhodou mít načteno, ale zase jsem slyšela, že to není podmínkou, navíc já jsem se nedostala ani přes druhý díl Nástrojů takže smolík a ani se na to nechystám :D .. Na tuto jsem fakt opravdu zvědavá, skončila jsem u prologu, a dál se zatím nehla, takže -_-

      Vymazat
    2. Takže se přikláníš spíš ke kategorii "sběratel" než "minimalista"? To pak chce mít jednu místnost vyhrazenou jako knihovnu. ^.~ (můj životní cíl ^▽^)

      Vymazat
    3. Rozhodně hrdý sběratel :) :D .. Jo, to bych chtěla, snad se nám to jednou vyplní <3

      Vymazat
  4. Krásné knihy... Mně v červnu přibylo Nebudete se bát ničeho zlého od Mystery Pressu a Vampýrská akademie (1.) jako výhra :) Taky šetřím :D Když tě Řád zlomených křídel nebaví, nemusíš ho přece dočítat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zvědavá, co na Vampýrskou akademii řekneš, už mi ji doporučovalo výcero lidí, a já stále váhám, tak si počkám na tvoji recenzi :) ..
      No hele, já mám špatný svědomí, když nedočtu knihu, a pořád čekám, že se to nějak zlepší :D Takže dočíst ji rozhodně chci.

      Vymazat
  5. To je teda pěkná hromada knih. A všechny vypadají hodně zajímavě... :)))

    OdpovědětVymazat
  6. Ta knihovnička bude asi dost velká, co? Mně by se tam taková hromada totiž už nevešla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, mám čtyři knihovny, a ještě trochu místa, ale obávám se, co bude, až to místo nebude :D

      Vymazat
  7. Já už jsem zase v depresi! Takových krásných knih, nichž minimálně po polovině slintám a pořád se k nim ne a ne dostat. Hrozně se těším na Prozřetelnost ohně a samozřejmě na závěr ACOTAR a taky mě dost zaujala Poušť v plamenech. Můžu se zeptat, kde si splašila oba díly v angličtině a za tak pěknou cenu? Řekla jsem si, že budu experimentovat, takže když už, tak už :)
    A problém s knihovničkou? Ten já řeším taky nonstop, i když skoro žádné knížky nemám, a poněvadž jsem ho stále nevyřešila, nejspíš ti moc neporadím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obě knihy jsem sehnala na Buxu, ale co vím, tak je měli i na Megaknihách, ta cena je strašně skvělá, takže se do nich v AJ určitě pusť, protože ta angličtina tam těžká rozhodně nebude :)
      To je asi neustálí problém knihomolů, kam s knihami :D

      Vymazat
  8. To je hodně knižních přírůstku a krásných. Fantastcká zvířata jsem si odolávala koupit, mám ty z předešlého vydaní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ty staré bohužel neměla, takže to napravuji takhle. Ale líbí se mi tyhle více :)

      Vymazat
  9. No samé krásne knihy, čomu sa čudovať, však? :D Veľmi pekné kúsky, nad týmito Fantastickými zverami tiež rozmýšľam, asi si ich kúpim aj s Metlobalom, ale pri rozprávkach sa mi viac páči pôvodný obal, ten mám v slovenčine aj angličtine, tak to bude stačiť :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Famfrpál bych taky chtěla, toto nové vydání se mi strašně líbí, i když Bajky mě až tak nepřesvědčily, takže nevím jestli kupovat, abych měla hezkou knihu v knihovně, nebo ne :D

      Vymazat
  10. Ehm to je ale knížek :D ja to mela ted hodně slabé. Snad to hude lepší :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že za tři měsíce se to dá, i když vůbec nebyl čas číst :) :D

      Vymazat

Created by Agata for WioskaSzablonów. Technologia blogger.