Knižní přírůstky - červen 2016


Červen už se blíží ke konci a já musím říct, že to pro mě byl jeden z nejdelších měsíců vůbec. Zkouškové se strašně protáhlo a já jsem jen odpočítávala dny, kdy už bude neustálému "drcení se" konec. Nakonec jsem se zaslouženého volna dočkala dříve než jiní a užívám si posledních volných dnů před nástupem na brigádu. 

Co se týče červnových přírůstků, jsou ve znamení Levných knih, které jsem tento měsíc navštívila snad 3x. Ale myslím, že se mi podařilo ukořistit docela zajímavé kousky.

Nejdříve tu mám Forresta Gumpa, mám ráda filmovou verzi, ale slyšela jsem mnoho negativních komentářů na tu knižní, takže se chci sama přesvědčit, jestli jsou oprávněné nebo ne. A pak tu mám Lásku v Provenci a doufám, že se bude jednat o klidné a odpočinkové letní čtení, jak tomu tak trochu napovídá samotná obálka knihy. Myslím, že k létu nějaká ta romantika prostě patří.

Po Zeleném jezdci jsem sáhla tak trochu náhodou a obálka se mi zalíbila. Jedná se o první díl, snad zajímavého fantasy příběhu od Kristen Britain, který slibuje magii, zrádné tajemství a temnotu. 
A kdo by neznal Robina Hooda z Sherwoodského lesa, pro mnoho lidí hrdiny, který bohatým bral a chudým dával?

A v poslední řadě tu mám recenzní výtisk od Moby. Dlouhá cesta je opravdu skvělým příběhem od české autorky. Děj se odehrává během revoluce ve Francii a popisuje osudy dvou sester, které ze své rodné země musely uprchnout. Na cestě je však čeká mnoho nemilých dobrodružství. Knihu vřele doporučuji. Recenzi na ni si můžete přečíst zde.
Hříchy rodu Borgiů byly nezbytností. Miluji historii a významné rody, ať už se jedná o Tudorovce, Medicejské nebo Borgie. 

Tak, to je moje skromná hromádka za červen, Vlastně ani nevím, jestli není na delší dobu poslední, protože jsem si přísně zakázala kupovat přes léto knihy. Nepřečtených knih mám plnou knihovnu, ale víte, jak to s takovými zákazy chodí :D ...

A jaké knihy jste si v červnu pořídily vy? :)




21 komentářů:

  1. Krásné knihy. Na Foresta jsem také zvědavá, protože stejně jako ty mám moc ráda film, ale na knihu jsem slyšela negativní názory. Jinak Hříchy rodu Borgiů mě taky zaujaly. Už dlouho mě láká zkusit něco historického.
    Já si v červnu taky udělala radost. Koupila jsem si Purpurové řeky, Kazatele a jednu knihu od A. Christie. Kdyby tě to zajímalo, můžeš se mrknou :) http://life-in-words.blog.cz/1606/nove-knizni-prirustky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A Christie jsem ještě nečetla, ani jednu knihu od ní, musím to už konečně napravit. Přeji příjemné letní čtení :)

      Vymazat
  2. Super knihy, Forest je super film, u kterého vždy na konci brečím, bohužel knihu číst nebudu protože nemám ráda po zhlédnutí filmu číst knihu

    OdpovědětVymazat
  3. Hezký výběr :) přeji příjemné čtení!
    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Sú to naozaj pekné prírastky, páči sa mi Forest Gump, to by som si rada prečítala a rovnako tak knihu Zelený jazdec, tiež ma zaujala :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Upřimně i já ráda chodím do levných knih, někdy tam opravdu najdu skvělé kousky, které bych v normálním knihkupectví ani nenašla :) Jinak "Forresta Gumpa" jsem si také koupila tak jsem zvědavá jestli mě osloví :D :D A co se týče knihy "Zelený jezdec" - kniha vypadá opravdu zajímavě ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se těším až se do Jezdce Pustím, na prvotinu to vypadá opravdu dobře :)

      Vymazat
  6. Až na Dlouhou cestu jsem žádnou z knih nečetla. Robina Hooda mám určitě v plánu, jen nevím kdy. A dost se mi líbí Hříchy rodu Borgiů.
    Všechny přírůstky jsou krásné :) Snad si přes léto opravdu nic nekoupíš... teda pokud je to vážně to ,co chceš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, no samozřejmě, že to tak nechci, knihy bych kupovala jedna báseň, ale mé peněžence to takhle bude vyhovovat :D

      Vymazat
  7. Pěkné kousky, já jsem taky neodolala a navštívila Levné knihy. :) To se prostě nedá jinak, než odejít s novým přírůstkem. :D

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné přírůstky, taky na léto plánuji pořídit Lásku v Provenci, tak doufám, že si u ní náležitě odpočinu a vymyju mozek :D Sama jsem si taky udělila stopku na kupování knih přes léto, ale to už jsem udělala tolikrát, že už snad ani nedoufám :D
    Ať ti to jde na brigádě pěkně od ruky a užívej léta :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se zatím držím, nic jsem ještě nekoupila, takže snad mi to vyjde ... achjo :D

      Vymazat
  9. Krásné kousky :) Mě láká DLouhá cesta od paní Körnerové. Četla jsem už od ní Heřmánkové údolí a to se mi moc líbilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dlouhou cestu a celu sérii Kočár do neznáma vřele doporučuji :)

      Vymazat
  10. Do Levných knih chodím také velmi často a často musím odolávat. Na Lásku v Provenci a Hříchy rodu Borgiů jsem tam už také nedávno koukala, Robina jsem nějak přehlédla, ale možná tam v tu dobu nebyl. Hm, asi je zase co nejdřív navštívím. Jinak celkově krásné přírůstky.

    OdpovědětVymazat
  11. Já tam nebyla ani nepamatuji. V poslední době mě vůbec nepotěšili, takže jsem to omezila... :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Moc dobře to znám :D :D :D taky si furt nadávám i když já si každý měsíc koupím max. tři knihy,protože to prostě nemám kam dávat :) Každopádně jsi ulovila zajímavé kousky :) Levné knihy navštěvuji taky pravidelně

    OdpovědětVymazat
  13. Lásku v Provance, tu mám také v plánu ❤❤

    OdpovědětVymazat

Created by Agata for WioskaSzablonów. Technologia blogger.