Knižní přírůstky - leden 2017

Zdravím knihomolové,
první měsíc nového roku je pryč. Leden je mým nejméně oblíbeným měsícem, je ponurý, chladný, chmurný a studený. Zimu mám sice ráda, ale už toho mám tak akorát. Mým novoročním předsevzetím bylo kupovat si méně knih, asi vám nemusím ani říkat, jak to dopadlo. Ano, správně. Toto předsevzetí bylo porušeno hned druhý lednový den! Měsíc leden se nesl převážně v anglických knihách. Poslední dobou je kupuji mnohem častěji než knihy české. Čtení v angličtině mě baví otevírá mi neskutečné možnosti, nemusím dlouho čekat na překlad a navíc se ani nemusím bát, že by série v češtině nevyšla celá. Celkem jsem za leden nastřádala 14 knih. 

Jako první tu mám hned celou trilogii Grisha. První díl této série je dostupný již také u nás. Já jsem se rozhodla pro anglickou verzi hned z několika důvodů. Celou sérii jsem pořídila za neuvěřitelnou cenu, nemusím čekat na vydání dalších dílů a nakonec ty obálky jsou prostě nádherné. Je mi líto, že u nás původní obálky nejsou zachované, protože jsou opravdu skvěle barevně seskládané. 
The Iron Warrior je posledním dílem trilogie Call of the Forgotten. Julii Kagawu jsem si velice oblíbila. Její knihy jsou sice prvotně určeny mladším čtenářům, nicméně jsou v nich velice pěkné myšlenky a skvěle se u nich relaxuje. Původní série Železná víla nikdy nebyla celá vydaná, a to je jeden z důvodů, proč jsem začala číst v angličtině. Ze světa Férie mi chybí už jen povídky, na které si také brousím zuby.
Děj Six of Crows se odehrává ve stejném světě jako Grisha trilogy, jen v jiném časovém rámci a na jiných místech. Na knihu jsem opravdu zvědavá, takže budu brzy pořizovat také druhý díl. 
Další anglickou kráskou je Red Queen, která už u nás také vyšla. Já jsem ovšem nemohla odolat tomuto krásnému a velice levnému vydání. Na tuto knihu jsem zatím četla plno negativních a pozitivních recenzí, takže si chci svůj názor udělat sama.
Měsíční kroniky jsou mi doporučovány snad ze všech stran. Tak jsem si nakonec objednala Cinder a opět v originále. Jsem zvědavá, protože díky pozitivním ohlasům mě tyto příběhy doslova lákají. 
Smrtnou zimu jsem si chtěla přečíst už dlouho. Nakonec jsem ji koupila na bazaru na Databázi knih za skvělou cenu a navíc jako novou. Nicméně tato kniha pro mě byla více méně zklamáním. Myšlenka byla dobrá, ale bohužel potopená špatným příběhem, nedokreslenou hrdinkou a post-apokalyptickým světem. Recenzi si můžete přečíst zde. Temná tání jsem dostala k recenzi od Knihcentra a musím říct, že příběh byl sice o něco lepší, ale pořád to nebyla žádná hitparáda. Na recenzi se můžete těšit někdy během příštího týdne.
Fantastická zvířata jsou poslední dobou opravdu všude, ať už se jedná o filmové či knižní zpracování. Film jsem ještě neviděla, ale nakonec jsem se rozhodla pro původní scénář. Čtení jsem si užila, i když divadelní scénář moc možností nenabízí. Můj názor na tento počin si budete moci brzy přečíst v minirecenzích.
Na začátku roku jsem zjistila, že bych potřebovala lehce obměnit šatník. Jako knihomol, který si kupuje převážně knihy, na oblečení až tak nedám. Ale po návštěvě mé skříně jsem se docela zhrozila. Vyrazila jsem proto na nákupy do Brna, které se neobešly bez návštěvy Levných knih a Dobrovského. Pana Blahoše jsem chtěla už dlouho, moje tolkienovské srdéčko plesá. Kouzlo Vánoc jsem tam prostě nemohla nechat. Budu si ho hezky šetřit na příští rok.
Bílého tesáka jsem chtěla opravdu dlouho. Už od doby, co jsem poprvé viděla film. Nakonec jsem měla štěstí, protože jsem tuto knihu sehnala opět na Bazaru. Doufám, že se do něj budu moci pustit co nejdříve.
A to nejlepší nakonec. Na Brandona Sandersona jsem slyšela tolik pozitivních ohlasů, že to snad ani není možné. Tato kniha je tak trochu vymodlená. Nejdříve jsem ji objednávala na ABZ knihách, kde mi po čtrnácti dnech oznámili, že ji nakonec nemají na skladě. Nakonec jsem ji objednala u Talpressu, navíc ještě levněji a doručení bylo opravdu rychlé. Doufám, že se ke knize brzy dostanu, protože zpracovaná je naprosto skvěle.

 A jaký byl Váš knižní leden? :)

19 komentářů:

  1. Páni, hromada krásnych kníh! :D Musím tiež konečne začať čítať v angličtine, resp. zlepšiť sa natoľko aby som z toho mala rovnaký pôžitok :-) Dúfam, že ťa Red Queen osloví, obálky má naozaj vydarené. Scenár k Fantastickým zverom závidím, má krásnu obálku a obsahovo bude zrejme tiež fajn :-)
    Mesačné kroniky tiež odporúčam, hoci som zatiaľ čítala iba prvé dve, ale chytili ma za srdce, sú skvelé :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo, angličtinu ti samozřejmě schvaluji, sice to ze začátku chvíli trvá, ale pak je to naprosto skvělý pocit :D
      Děkuji, doufám, že se mi budou líbit všechny :)

      Vymazat
  2. Krásná hromádka :) Na sérii Griša se také chystám a protože čtu i v angličtině docela mě láká si ji pořídit v originále :) Už jenom kvůli těm krásným obálkám :) Můžu se zeptat- docela by mě zajímalo, kde anglické knihy sháníš? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty obálky jsou opravdu nádherné, částečně i kvůli nim jsem si trilogii koupila. Jinak anglické knihy kupuji na Book Depository, během příštího týdne bych o tomto eshopu chtěla publikovat článek :)

      Vymazat
  3. Moc pěkné přírůstky a docela závidím, že zvládáš číst v angličtině :) Přeji hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tolik úžasných kousků :D úplně ti závidím (hlavně ty krásné obálky od Leigh Bardugo, protože české jsou pro mě docela fujky :()

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. České sice nejsou nejhorší, ale nechápu, proč nenechali původní, které jsou daleko povedenější a působivější :)

      Vymazat
  5. Krasne knihy. Hlavne ty v aj, ktere ti vzdycky zavidim :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Budu se těšit na recenze Griši, docela ráda bych si ji přečetla :)
    Cinder si užij, věřím, že tě MK nadchnou :) Temná tání jsem si teď půjčila z knihovny, tak jsem zvědavá, co na ně řeknu.
    Taky mě zajímá tvůj názor na Rudou královnu. Podle mě to bylo dost špatný :D Přiznám se, že jsem ji nedočetla.
    Hezký víkend :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba bude Rudá královna v originále daleko lepší, nevím a asi to z tohoto pohledu nebudu moc posoudit. Záleží na tom, co se ti nelíbilo, jestli příběh nebo třeba styl psaní. Protože překladatel je vlastně taky takový spisovatel :)
      Tobě také hezký víkend

      Vymazat
  7. Nádherné novinky Baru :) Taky teď začínám dost číst v angličtině, takže se budu těšit na Tvůj článek o Book Depository, který zmiňuješ v komentářích :) Zatím jsem vždy vše pořizovala v českých obchodech a e-shopech :) Měj se moc pěkně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, já jdu kouknout na ty tvoje, také jsem tam zahlédla plno nádherných kousků :)

      Vymazat
  8. Rudou královnu můžu doporučit. Nechápu negativní recenze na ni. Fantastická zvířata jsem viděla jako film a těším se na knihu v češtině, jelikož moje úroveň angličtiny tomu neodpovídá XD.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem četla i dost pozitivních recenzí, samozřejmě neočekávám moc. Je to přece jen YA, ale i YA může být napsáno dobře :)

      Vymazat
  9. Já se dlouhou dobu nutím do angličtiny, ale pořád z toho mám tak trochu strach. Nicméně ať už tak nebo tak, na Grišu se určitě chystám taky, stejně jako i na některé další zmiňované knihy převážně v první polovině článku. A Brandon Sanderson... mě strašně nadchla Finální říše, ale žel bohu druhý díl jsem nedočetla, sama už nevím proč. Nad čtením jiné série od něj ale pořád uvažuju :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  10. Teda, máš opravdu hodně knih v angličtině. Také chci začít, ale mám tolik nepřečtených knih, že nevím co dřív. A kde je kupuješ? :) Kouzlo Vánoc jsem si také pořídila a také si ho schovávám na příští Vánoce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám také tolik nepřečtených knih, že se za to trošku stydím :D .. Nicméně kolikrát je to opravdu silnější než já, takže asi tak :) .. Knihy v angličtině nakupuji na Book Depository, o kterém chystám článek :)

      Vymazat
  11. Nádherné knihy :) A ty obálky Grishy jsou vážně úžasné, jak je možné, že u nás jsou takové příšerné?

    OdpovědětVymazat

Created by Agata for WioskaSzablonów. Technologia blogger.