Recenze: Cizinka - Antistresové omalovánky

Název: Cizinka
Podnázev: Antistresové omalovánky podle úspěšné knižní i filmové předlohy
Počet stran: 96
Nakladatelství: Omega
Rok vydání: 2016


S antistresovými omalovánkami jako by se roztrhl pytel. Nejdříve tu byly pouze omalovánky se zvířaty, tvary či rostlinami. Pak ale přišli omalovánky s Harry Potterem a Hrami o Trůny. A nyní má svoje omalovánky už i Cizinka. Cizinka je nyní takovým hitem, jak v knižním světě, tak i v tom seriálovém. Není tedy divu, že dostala i svoji "omalovánkovou" podobu. Na září chystá Omega vydání druhého dílu této série a již v dubnu začíná druhá seriálová řada. Antistresové omalovánky na motivy Cizinky jsou tedy skvělým způsobem, jak si zkrátit čekání.


Vlastně si ke zpracování omalovánek ani nedokážu představit lepší knihu než je Cizinka. Vezměte si jen těch nápadů, námětů a možností, které jak kniha, tak seriál nabízí. Vždyť děj se odehrává v samotném Skotsku, když k tomu přidáte šaty, tvrze, hrady, skoty, rok 1743, kilty, a nádech tajemna a skotských tradic, jste blízko k tomu, abyste si představili, jak takové omalovánky vůbec vypadají.

Omalovánky jsou souborem 45 krásných a povedených ilustrací od renomovaných ilustrátorů jako je Yvonne Gilbert, Craig Phillips nebo Jon Proctor. Každé ilustraci předchází stránka s úryvkem z knihy, takže pokud jste ještě neměli možnost si Cizinku přečíst či shlédnout seriál, budou úryvky zastávat funkci spoilerů. Pokud jste však s dějem obeznámeni, budou představovat zpříjemnění během vymalovávání.



V omalovánkách si přijde na své snad každý. Milovníci titěrných detailů budou dozajista spokojeni, tak jako budou spokojeni i ti, kteří mají raději větší plochy. Někdo si může říct, že 45 motivů je docela málo, ale věřte, že je to více než dost. Jedna stránka může trvat vykreslit klidně i celý týden, na druhou stranu jsou zde motivy, kterou mohou zabrat nanejvýš pár hodin.
Na omalovánkách nejvíce oceňuji tu vyváženost motivů, máte náladu na něco složitějšího a je to zde, naopak nemáte chuť pachtit se s detaily, takže stačí otočit pár stran a pustit se do něčeho lehčího.




Antistresové omalovánky plně zastávají svoji funkci. Při jejich kreslení myslíte pouze na to, jaké by to bylo, kdybyste zrovna sbírali s Clare bylinky, prchali před rudokabátníky, potkávali nové přátelé, učili se novým tradicím nebo se prostě jen potulovali po pevnosti Leoch.
Autoři omalovánek dali skvělé tvary osobám, rostlinám, věcem, budovám, ale i emocím.

Jediné, co může být pro někoho problémem, je formát. Omalovánky jsou opravdu velké, a tím pádem i hůř skladné. Do větší tašky se naštěstí vlezou, takže pokud potřebujete zahnat stres či nudu ve škole a práci, není problém si s sebou Cizinku přibalit.




Jako milovnice Cizinky, zatím ve všech formách jsem ráda, že tyto omalovánky vyšly, a ještě raději jsem, že se mi dostali do rukou. Už jen listovat si v nich je radost a já jsem z nich upřímně nadšená. Každý si z nich vezme něco. Pokud rádi vymalováváte, a ještě jste se nerozhodli, jaké omalovánky si z velkého výběru na trhu pořídit, rozhodně vám Cizinku mohu vřele doporučit. Motivy jsou opravdu pestré od šatů, aut, koní přes zbraně, dudy, bylinky až po šperky či každodenní život ve Skotsku. Že jsou některé ilustrace náročnější, než jiné je pravdou, ale nemusíte se bát, na výběr toho omalovánky nabízejí opravdu hodně.

Jak už jsem řekla, pokud váháte, Cizinka rozhodně není špatnou volbou, navíc znalost knihy nebo seriálu rozhodně není nutností, nýbrž výhodou. Takže, pokud jen potřebujete zahnat nudu, stres, vyplnit volné chvíle ve škole, tak běžte pro Cizinku a nechte se strhnout drsnou skotskou přírodou a dobrodružstvím, které na vás čeká.

5/5


Za poskytnutí omalovánek k recenzi děkuji nakladatelství Omega.
Omalovánky můžete koupit přímo na stránkách nakladatelství Omega
nebo také v knihkupectvích Knihy Dobrovský.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Created by Agata for WioskaSzablonów. Technologia blogger.